Reklam

Eğitim İş Sendikası üyeleri kahvaltıda buluştu

Eğitim İş Sendikası Fatsa Şubesi üyeleri Dolunay Hünkar Restoran'da düzenlenen kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi

Eğitim İş Sendikası üyeleri kahvaltıda buluştu

Eğitim İş Sendikası Fatsa Şubesi üyeleri Dolunay Hünkar Restoran'da düzenlenen kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi

Eğitim İş Sendikası üyeleri kahvaltıda buluştu
29 Mayıs 2022 - 19:53



Fatsa şube başkanı Özer Şahin yaptığı açıklamada ;

"Emek ve tam bağımsız Türkiye diyerek yola çıktık. Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan Cumhuriyetimizi ve Ulusal bütünlüğümüzü korumak laik, demokratik, bilimsel eğitim değerlerine sahip çıkmak için verdiğimiz mücadelede 17 yılı geride bıraktık. Kurulduğumuz 17 Ekim 2005’ten bugüne emeğimiz, vatanımız ve çocuklarımızın geleceği için girdiğimiz mücadelede hiç geri adım atmadık, asla yalpalamadık. Yüz yıllık emek ve aydınlanma mücadelesinin mirasçısı olduğumuzun bilincindeyiz. Mücadelemiz ırkçılığın, bölücülüğün, gericiliğin, devlete ve sokağa egemen olduğu her dönemde halkımızın üzerine güneş gibi doğmuştur.  Bir asırdır varlık sebebimiz olan değerlerin, üzerine inşa ettiğimiz yapının arkasında bugüne kadar dimdik durduk, bundan sonra da durmaya devam edeceğiz.

Yolumuz çetin ve engebeli ama yılgınlık yok! Çünkü biz biliyoruz ki durmak düşmektir. Bu yüzden kararlı bir şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz.
Encümeni muallimden, Tös'den, Töbder'den devir aldığımız kültür, birikim ve cesaretle köy enstitüleri  ile Fakir Baykurt'un yurtsever mücadeleci ruhunu birleştirerek yeniden kurduğumuz Eğitim-İş'imizi Edirne'den Van'a, Hatay'dan Sinop'a kadar yurdumuzun dört bir tarafında eğitim çalışanlarıyla   kucaklaştırdık. Gözlerimizdeki mutluluğun pırıltısını,  yüreğimizdeki coşkuyu ve heyecanı birbirimizle paylaştık. Cehalete,  yolsuzluğa, yoksulluğa ve karanlığa karşı mücadele ettik. Eğitim-İş olarak barış, hoşgörü ve kardeşlik içinde bir emek mücadelesinden doğacak birlik ve beraberliği yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz.  Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeğimize ve ülkemize yönelik her saldırı, karşısında sarsılmaz bir kale gibi Eğitim İş'i bulacaktır. Yaşasın örgütlü mücadelemiz.Yaşasın Eğitim İş.Yaşasın Birleşik Kamu İş Kahvaltı etkinliğimize katılımlarınızdan dolayı Eğitim İş Fatsa temsilciliği yönetim kurulu adına teşekkür ederim" dedi.

MY FATSA HABER 

Bu haber 515 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum