Reklam

GELECEĞİMİZ YANMIŞ

Binlerce ağaç, yaban hayvan, milyonlarca börtü böcek yanmış. Can kaybı yok deniyor. İnsanımız kurtarılmış...

GELECEĞİMİZ YANMIŞ

Binlerce ağaç, yaban hayvan, milyonlarca börtü böcek yanmış. Can kaybı yok deniyor. İnsanımız kurtarılmış...

GELECEĞİMİZ YANMIŞ
29 Temmuz 2021 - 14:08


Can kaybı yok deniliyor. Can kaybı var. Ağaçlar, hayvanların canı yanıyor, ölüyorlar. Büyük ihtimal bilerek yakıldı. 6 ayrı noktadan başlayan bir yangının izahı ne olabilir ki? "Otel olmayacak yerden duman çıkmaz!" Görmedik mi örneklerini! Bir otellik, lüks sitelik alanların yandığına hepimiz tanığız! Her olaydan sonra hep sakız gibi dillendirilen "terör şüphesi" falan hikaye. Bu ormanları yakan buralardan nemalanan beklentisi olan ranta kıvılcım çakanlar en büyük terörist. Daha geçen ay Antalya hatırlayın yanan alanı iktidar ve muhalefetten iki isime ait alan ve orman dokusu yandı. Terör ihtimali dillendirildi yine tutuklama yok! Şüpheli yok! Yargılama yok!

Hatay Defne orman yangınını hatırlayın! Üç beş gözaltı. Terör şüphelisi. Ormanda üzerinde çakmakla dolaşan kişiler kahramanca derdest edildi. Sonuç 28 saat sonra suçsuz oldukları anlaşıldı. Serbest bırakıldı. Meğer bölgede üç ayrı maden ruhsatı başvurusu varmış. Ama ne kundakçı var ortada ne suçlu ne azmettiren.

Türkiye'nin tropik ormanları diyebeceğimiz Karadeniz'de kış ortasında hem de yangın çıkmadı mı? Yanan alanlar rehabilite edildi mi? Evet edildi. Arap zenginlerin tatil köyü oldu.
Şimdi Manavgat! Tatil beldemiz. Deniz ve orman. Altın kumu plajlar... Artık ne açıklanacak bilmiyoruz. Anız yakıldı sıçradı mı diyecekler. Piknikçilerin yaktığı ateş mi? Ülke ekonomisine darbe vurmak isteyen şu bu terör örgütü mü? THY uçakları hangarda çürüyor biliyoruz.

Ama sıfırdan otomobil, uçan araç, traktör, göklerdeki yerli uçağımız... yapan teknolojimiz bunları tamir etmeye yetmiyor. Ya da 2023de uzaya çıkmayı hedefleyen azmimiz kıçı kırık üç uçağın motoruna yetmiyor...
Kimler bu vahşete sebepse, göz yumuyorsa yaktığnız ateşle sizde yanın, boğulun.
Yetti gayri!
Murat Güneş
Tohum Toprak Dostluğu
#Manavgat




 
Bir açık hava ve şunu diyen bir yazı 'Samsung Triple Camera Galaxy A50ile çekildi' görseli olabilir

Bir ateş ve açık hava görseli olabilir



 

Bu haber 444 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum