Reklam

Gerçek bir halk sanatçısı: Musa Eroğlu

Gerçek bir halk sanatçısı: Musa Eroğlu

Gerçek bir halk sanatçısı: Musa Eroğlu
06 Eylül 2020 - 14:37

"Mersin'in Mut ilçesinde, kendi adımı taşıyan 100 bin ağaçlık bir ormanım var. 1960'larda buralar hep ormanlıktı, daha sonra orman ve ağaç türleri yok oldu. Gelip geçerken hep bakardım. Bir gün kiralayıp ağaçlandırmaya karar verdim. 1999'da müracaat ettim, 2000'de 900 dönüm araziyi teslim ettiler. Ondan sonra da başladım çalışmaya. Bu orman için yıllardır çalışıyorum, bazı ağaçlar kocaman oldu, bir kısmı boyumu geçti..
Ben buralıyım. Ormana yakın yerde bir bağevim var, orada oturuyorum. Bu bir yaşam biçimi; burada yaşıyorum, bu ağaçlarla konuşuyorum, doğa benim öteki yarım. Çünkü müziğimde de söylediğim ve insanlara ulaştırmaya çalıştığım şey, doğa ve insan sevgisi. Sadece insanı sevmek yetmez, insanın yaşayacağı muhiti de seveceksin, bastığı toprağa da ilgi göstereceksin..
Biz çocukluk dönemimizde çok orman kestik. Çağırdılar, kesin dediler, kestik.. O kestiğimiz her ağaca karşı, yüzlercesini dikmek istiyorum. Kazandığım parayla buralara yatırım yapıyorum. Bugüne değin hiç kredi almadım, hep verdim. Ormana kira, işçilere bakım ücreti, hep verdim. Vermeye de devam edeceğim. Benim yatırımım geleceğe. Yoldan geçen insanlar daha iyi soluklansın bana yeter. Yaşanacak bir Toroslar'ı bırakmak; işte benim dünyam, işte benim düşlerim.."
(Türk Halk Müziği sanatçısı MUSA EROĞLU, Aralık 2014)

Bu haber 2029 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum