Reklam
Reklam

"GETİR" GERÇEĞİ..."

Yazarımız Sn. Hüseyin Gökçe Bey 'in ""GETİR" GERÇEĞİ..."başlıklı makalelerini siz değerli okurlarımızın ilgisine sunuyoruz.

"GETİR" GERÇEĞİ..."

Yazarımız Sn. Hüseyin Gökçe Bey 'in ""GETİR" GERÇEĞİ..."başlıklı makalelerini siz değerli okurlarımızın ilgisine sunuyoruz.

28 Ocak 2023 - 23:47

"GETİR" GERÇEĞİ... Bu yazı reklam değil, BİR BAŞARI HİKAYESİNİN ANLATIMIDIR!
Getir'i kuran Türk vatandaşını hiç görmedim, konuşmadım, adını da bilmiyorum. Sadece büyük başarısı beni heyecanlandırıyor. Aktaracağım bilgiler birinci elden. Dostumun oğlu GETİR'in kuruluşunda görev almış. Öğrendiklerim sağlam. Getir'i kuran, YEMEK SEPETİ'ni kuranlardanmış. 600 milyon Avroya Almanlara satılınca GETİR'i hazırlamış. Arkadaşın oğlu, Boğaziçi mezunu genç, malum etiketlemeyle zorda kalınca Getir'in kuran adamdan iş istemiş. Birkaç hafta dışardan program yazmış Getir'le ilgili. Sıkıntın var diye 100 bin lira ödeme yapmış patron. Sahip çıkmaya ve büyük düşünmeye bakın!

Sonra Hollanda'ya gidiyor bizim genç, Hollanda Getir'de çalışmaya başlıyor. Kısa zamanda ekipbaşı oluyor, maaşı aylık net 10 bin Avroya çıkıyor. 1850 Avro ev kirası ödüyor. Banka arıyor, "700 bin avro ev krediniz hazır" diyor. 2150 avro aylık taksitle 700 bin avroya daire alıyor. Komşusu zilini çalıyor bir gün, "Apartmandaki otoparkı kullanmıyorsan ben kullanayım" diyor. Kullan diyor. Ay başında bakıyor ki hesabına 250 avro yatırmış komşusu. "Bizde usul bu diyor", otoparkını kullanmak bedava olmaz! Böylece evin taksiti eski kiraya iniyor.

Bizim arkadaş Hollanda'ya oğlunu ziyarete gidiyor. Bir Türk olarak gurur duyuyor gördükleriyle, GETİR bütün Avrupa'ya, Amerika'ya yayılmış. Çalışanlara bakıyor, hepsi genç çocuklar. Sarıklı Sihler de var, peçeli Araplar da, Türkiye'de devlet kadrolarından atılmış Türkler de... Mükemmel bir uyum. Başlarında bizim delikanlı... 

Şimdi söyleyin, bu GETİR muhteşem bir Türk başarı hikayesi değil mi? Önce Yemek Sepeti, ardından GETİR... Ön yargı yok, basit çekişmeler yok, adam kayırma yok ama BÜYÜK DÜŞÜNME VAR...

BANA ÖYLE GELİYOR Kİ, ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA BUNA BENZER ÖYKÜLERİ HATTA DAHA BÜYÜKLERİNİ DAHA SIK DUYACAĞIZ... Hem de yakasından tutup attığımız insanlar olacak bu başarının bazı kahramanları... Allah ömür versin de görelim, yarınlarda kimler nerelerde bulunacak! İnşallah hep beraber görelim... İnşallah... Allah büyük! Bu yazıyı o zaman hatırlarsınız belki... (28.01.2023)
Hüseyin GÖKÇE

Bu haber 851 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum