Reklam

Gölköy de siyasi tayin! CHP’li Aday görevden alındı

31 Mart seçimlerinde CHP Gölköy Belediye Başkan Adayı olan Şehit Yaşar Biçer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cengiz Sarıyer görevden alınarak Güzelyurt (Hapan) Çok Programlı Anadolu Meslek Lisesi'ne öğretmen olarak atandı.

Gölköy de siyasi tayin! CHP’li Aday görevden alındı

31 Mart seçimlerinde CHP Gölköy Belediye Başkan Adayı olan Şehit Yaşar Biçer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cengiz Sarıyer görevden alınarak Güzelyurt (Hapan) Çok Programlı Anadolu Meslek Lisesi'ne öğretmen olarak atandı.

Gölköy de siyasi tayin! CHP’li Aday görevden alındı
18 Haziran 2020 - 20:17



Yaptığı başarılı işlerle adından söz ettiren Sarıyer'in sosyal medyadan yaptığı paylaşımlardan dolayı görevden alındığı öğrenildi...


Ertan KILIÇ

Ertan KILIÇ


10. Köy

    Cengiz Sarıyer, Zaten hiç başkan olmadı, o hep halkın Cengiz hocası oldu

    Haber Gölköy sitesi sahibi  Ertan kılıç' ın analizi: 
    Haber Gölköy’ün kuruluş amacı ve gayesi hiç şüphesiz ki, Gölköy’ün ve Gölköylülerin haklarını her platformda savunmak ve onların sesini duyurmaktır. Biz Haber Gölköy olarak Altınordu Belediyesi’nde yaşanan ve bir hemşerimizin haksız yere görevden alınmasına nasıl tepki gösterdiysek Gölköy’de yaptığı projelerle adından söz ettiren, hatta Gölköy’ü Avrupa’ya taşıyan Cengiz Sarıyer hocamızı da yalnız bırakmayacağız tabiki.
     
    Bugün bu haberi aldığımda, biraz sessiz kalmayı ve Gölköy’e neler olacağını bekledim. Haber www.habergolkoy.com sitesinde yayınlandıktan sonra Gölköy’de gündem oldu. Ve çok kısa bir süre içerisinde haberin okunması bini geçti. Ama ses beklediğimiz yerlerden bir türlü ses gelmedi. Özellikle de, Cengiz Sarıyer’in Gölköy Belediye Başkan Adayı olduğu CHP İlçe Teşkilatı’ndan ses bekledim. Ama ne yazık ki, saat 18:00’a kadar ne ilçe başkanı Selçuk Kavak’tan nede İlçe Teşkilatı adına her hangi bir isimden bir yorum yada yazı göremedim.
     
    Cengiz Sarıyer’in seçim döneminde yanında olan birkaç isim dışında bir ses çıkmadı ne yazık ki Gölköy’den. Ama ben şunu biliyorum ki, Cengiz Sarıyer ne duruşundan nede ideallerinden asla vaz geçmeyecek. Ama gönül isterdi ki, omuz omuza girdikleri seçimin ardından CHP ilçe başkanlığı sesini yükseltsin. Ama olmadı ne yazık ki. Anladım ki, herkesin hesabı farklı işliyor. Herkes bir hesabı kapatmanın peşine düşmüş durumda.
     
    Benim bu tepkisizlikten anladığım, Cengiz Sarıyer’in, CHP Gölköy İlçe Kongresi’nde Selçuk Kavak’a rakip olan Neşe Aydın’a açıktan olmasa da destek olmasından kaynaklanıyor. Yani ilçe kongresinin hesabı bu şekilde kapatılmaya çalışılıyor. CHP’nin iktidar olması için önce kendi içindeki hesapları kapatması gerektiği yönündeki görüşüm bir kez daha haklılığını gösteriyor bana. Kendi içinizdeki seçimlerde bir birinize düşman olma alışkanlığından vaz geçmediğiniz sürece CHP’nin başarılı olması yada bu ülkeyi yönetmesi mümkün değil. Çünkü siz birbirinizin paçasından çekerek aşağı çekmeye çalıştığınız sürece iktidar olma şansınız hiç olmayacak. İşin özü önce kendi kendinize sahip çıkacaksınız.
     
    Şunu da söylemeden geçemeyeceğim, CHP’nin Gölköy’de kendi içerisinde büyük bir anlaşmazlığın içerisinde olduğunun en büyük göstergesi oldu bu sessizlik. Ama bu sessizlik Cengiz Sarıyer’i daha da güçlendirecektir emin olun.
     
    İktidara gelince, yani 31 Mart seçimlerinde Gölköy Belediye Başkanı seçilen Fikri Uludağ ve Ak Parti Gölköy İlçe Başkanlığı bu duruma bence sessiz kalmamalıydı. Kimse kusura bakmasın ama bu görevden alma, öyle kurum içerisinde bir atama yada değerlendirme değil. Sosyal medyada memur olan bir çok ismin diğer siyasi parti liderleriyle ilgili yaptığı paylaşımları hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu resmen, halkın desteğini kazanan bir ismin göz önünden kaybolması için atılmış bir adımdır. Atılan bu adım Cengiz Sarıyer’i bir daha ki dönem aday olmayı düşünürse Gölköylülerin nezdinde kahraman yapacak ve tüm baskılara rağmen karşınıza büyük bir güç olarak çıkacaktır. O yüzden, siyaset yapmaya devam edecekseniz, karşınıza çok daha güçlü bir rakip yarattığınızı hatırlatmak isterim.
     
    Güzelyurtlu sevgili dostlar, Cengiz Sarıyer’in oraya atanması da tesadüfi değil. Sadece 31 Mart seçimlerinde sandık sonuçlarına bakmanız bu konuda yeterli.
     
     
    Şimdi soru şu, facebook bir sosyal medya platrformu ve aşağı yukarı herkes kendi görüş ve fikirlerini beyan edebiliyor. Amacı insanların görüş ve düşüncelerini paylaşabilmesi. Şimdi soru şu? Cengiz Sarıyer sosyal medyadan yaptığı 6 paylaşım nedeniyle görevden alındı. Yani paylaşımların neler olduğunu bilmiyoruz ama anladığımız kadarıyla hükümeti eleştirdiği paylaşımlar muhtemelen. Cengiz Sarıyer’in devlet büyüklerine hakaret yada küfür edecek karakterde olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. İktidar partisi dışında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yer alan siyasi parti liderlerine yapılan hakaret ve küfürleri görmezden gelenler, yerel seçimde iktidar partisinin karşısına çıkmış ve seçim yarışına girmiş birini sindirmeye çalışıyor.
     
    Peki Cengiz Sarıyer ne yaptı? Cengiz Sarıyer, öğrencileriyle birlikte geliştirdiği projeyle Gölköy’ü ve Türkiye’yi Avrupa’da temsil etti. Evinin mutfağını yaptıramayacak durumda olan yaşlılarımızın kiminin evinin mutfağını yaptırdı, kiminin evinin girişini. Akçalı’da iki engelli evladımızın servis aracını beklerken yağmurda ıslanmaması için durak yaptırdı. Öğrencileri ve destek verenlerle birlikte okulların kapılarını yaptırdı. Bunları tabi ki kendi cebinden yaptırmadı ama bunlara önderlik etmeyi başardı.
     
    Şimdi Cengiz Sarıyer, Güzelyurt Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne öğretmen olarak atandı. Beyler hatırlatırım Cengiz Sarıyer’e kimse başkanım demedi zaten. Her gittiği evde, her sıktığı elde o milletin Cengiz hocasıydı. Gölköy tepkisiz kalsa da, CHP Gölköy ilçe teşkilatı tepkisiz kalsa da, bu şarkı burada bitmeyecek gibi görülüyor benden söylemesi.


    Bu haber 8108 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum