Reklam

GÜNLÜK YAŞAMIMIZDA CEP TELEFONUNUN YERİ VE ÖNEMİ

Sn. METİN ERTEKİN Bey'in "GÜNLÜK YAŞAMIMIZDA CEP TELEFONUNUN YERİ VE ÖNEMİ" başlıklı makalesini siz değerli okurlarımızın ilgisine sunuyoruz.

GÜNLÜK YAŞAMIMIZDA CEP TELEFONUNUN YERİ VE ÖNEMİ

Sn. METİN ERTEKİN Bey'in "GÜNLÜK YAŞAMIMIZDA CEP TELEFONUNUN YERİ VE ÖNEMİ" başlıklı makalesini siz değerli okurlarımızın ilgisine sunuyoruz.

GÜNLÜK YAŞAMIMIZDA CEP TELEFONUNUN YERİ VE ÖNEMİ
01 Ekim 2021 - 10:31


METİN ERTEKİN

Teknolojinin bu kadar geliştiği ve ilerlerdiği bir dönemde insan oğlunun bu gelişime ayak uydurmaması mümkün değil.

Çoğumuzun hatırlayacağı üzere çep telefonları 1995 ile 2000 yılları arasında hayatlarımıza büyük bir kızla girmeye başladı.

Tuşlu, kapaklı, anetenli, dijital yazı karakterli ve küçük ekranlı olarak yaşamımıza giren cep telefonu iletişim aracı amacıyla kullanılmaya başlandı.

Zamanla cep telefonu üreten firmalar ürünlerini değiştirerek hem kullanım alanlarını genişlettiler hemde ürünlerin şeklini ve özelliklerini deştirdirdiler.

Telefonlar artık sadece bir iletişim aracı olarak bakmamız mümkün değil, çünlü cep telefonları arkık birer bilgisayar, birer oyun konsolu, birer televizyon, birer fotoğraf makinesi, birer alışveriş merkezi, birer banka ve birer sanal dünyanın merkezi halini aldı.

Bütün bu yaşanan gelişmeler cep telefonunu hayatımızın hem çok önemli hem de çok tehlikeli bir parçası haline getirdi. Evet iletişim, alışveriş, sağlık, ekonomi ve finans noktasında hayatımızı kolaylaştıran bir cihaz olması sebebiyle önemli ama bu cihazın hayatımızı olumsuz etkileyen bir yönleri de var.

Bunlardan bazıları

Aile bağlarının kopmakta

Dijital dolandırıcılıklar artmakta

Boşanmalara ve aile içi geçimsizliğe sebebiyet vermekte

Ekonomik sıkıntılara sebeb olmakta,

Alışveriş çılgınlığına zemin hazırlamakta,

Kumar ve bahis oyunlarında artışa sebep olmakta,

Sigara ve alkol özendirmekte,

Oynanan oyunlarda merhamet ve acıma duygusu yok edilmekte,

Çalışan işçinin mesai kavramını ortadan kaldırmakta,

Çalışan işçinin dikkatini dağıtmakta ve iş kazalarına sebep olmakta,

Trafikte dikatsizlik sebebiyle ölümlü yada yaralanmalı kazalara sebep olmakta,

Doğru ve verimli kullanılmadığında Öğrencilerin eğitim hayatını olumsuz etkilemekte,

Cep telefonunu yerinde, zamanında ve bilinçli bir şekilde kullandığımızda çok zararlı bir cihaz olmadığını sizde göreceksiniz. Yukarıda olumsuz olarak bahsetmiş olduğum kullanım şekillerini olumluya çevirmek bizim irademize ve kullanım amacımıza bağlı.

Özellikle cep telefonlarını kullanırken kendimize günlük kullanım sınırları koyalım ve hayatımızın güzelliklerini sosyal medyada değil çevremizdeki insanlarda arayalım.

Kişisel bilgilerimizi güvenmediğmiz sosyal medya mecralarıyla, İnternet siteleri ile ve tanımadığımız kişilerle paylaşmayalım.

Güvenli, sağlıklı ve huzurlu bir hayat sizi elinizde telefonda değil.

Kalın sağlıcakla.

Bu haber 680 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum