Reklam

HAZİRAN AYI MEYVELERİ

Sağlıklı beslenenler sebze ve meyveleri mevsiminde yemeye özen gösteriyor çünkü mevsim dışında yetişen sebzeler seralarda bol miktarda yapay gübre ve tarım ilacıyla yetiştiriliyor.

HAZİRAN AYI MEYVELERİ

Sağlıklı beslenenler sebze ve meyveleri mevsiminde yemeye özen gösteriyor çünkü mevsim dışında yetişen sebzeler seralarda bol miktarda yapay gübre ve tarım ilacıyla yetiştiriliyor.

HAZİRAN AYI MEYVELERİ
01 Haziran 2021 - 21:33

 
Sağlıklı beslenenler sebze ve meyveleri mevsiminde yemeye özen gösteriyor çünkü mevsim dışında yetişen sebzeler seralarda bol miktarda yapay gübre ve tarım ilacıyla yetiştiriliyor. Serada yetişen sebze ve meyveleri yemediğimiz gibi “naylon altı” üretilmiş ürünleri de yemiyoruz. Bunun nedenlerini açıklayan “Naylon Altı Ürünleri Neden Yemiyoruz” başlıklı yazımızı okumadıysanız okumanızı öneririz.
 
Bizim her gün yediğimiz meyveleri @a.okancaglar hesabında hikayelerde ve öne çıkanlarda görebilirsiniz.
 
Meyvelerle ilgili dikkat çekmek istediğimiz önemli bir konu çilek üretimidir. ABD’deki bir sivil toplum kuruluşu olan EWG (Environment Working Group - Çevre Çalışma Grubu) her sene sebze ve meyvelerdeki tarım ilacı kalıntılarını analiz ediyor ve kirli düzine ve temiz düzine şeklinde listeler hazırlıyor. Çilek her sene kirliler listesinde. Biz de çevremizde çilek üretiminde hem çok fazla tarım ilacı kullanıldığını hem de naylon altı üretim yapıldığını gözlemliyoruz. Son 4-5 senedir kendi bahçesinde amatörce çilek üreten, temiz üretim yaptığını bildiğimiz bir tanıdığımızdan 1-2 ay çilek alabiliyoruz. Buna bu sene kargo ile Demirci’den aldık. Üretici pestisit analizini yaptırdı ve raporunu yayımladı.
 
Bu liste ortalama bir listedir, yöresel farklar olabilir. Henüz yaşadığınız yörede çıkmamış olan meyveleri listede görebilirsiniz. Başka yerlerde çıkmış olabilir veya ay sonuna doğru çıkacaktır. İtiraz etmeden önce bunu göz önünde bulundurmanızı rica ederiz.
 
HAZİRAN AYI MEYVELERİ: 
▪️ Karadut
▪️ Dut
▪️ Kiraz
▪️ Erik (yeşil, sarı, kırmızı)
▪️ Çilek
▪️ Kayısı
▪️ Şeftali
 
Sağlıklı Yaşıyoruz® @saglikliyasiyoruzcom 
İllüstrasyon: Bilge Keysan @bilgekeysan
#symeyve #syhaziranayımeyve #meyve #saglik #beslenme #diyet #diyetisyen #diyetteyim #diyetteyiz #doktor #hemşire #eczacı #öğretmen #aşçı #fonksiyoneltıp #fonksiyonelbeslenme #fonksiyoneltıpdiyetisyeni

Bu haber 815 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum