Reklam

İKTİDAR KURNAZLIĞI

Devlet bahçelinin ironi mi davet mi olduğu anlaşılmayan “evine dön” teklifinden sonra..

İKTİDAR KURNAZLIĞI

Devlet bahçelinin ironi mi davet mi olduğu anlaşılmayan “evine dön” teklifinden sonra..

İKTİDAR KURNAZLIĞI
10 Ağustos 2020 - 20:41


İktidarın Ayasofya önü basın açıklanasında “iyi partinin milli manevi yönü ile durması gereken yer, bizim yanımızdır” şeklindeki davetvari teklifleri siyaset kazanının altına bir odun daha attı.

İyi parti taraftarları milletperver vatansever bir grup oldukları kadar mevcut iktidarı sevmez bir grup oldukları da aşikarken, iktidar bu saltoları neden yapar.

İyi parti Yönetimi  “biz de iktidari destekliyoruz” dese, taraftarının bu beyana asla sahip çıkmayacağını bilinmez mi.

İyi parti  , MHP gibi iktidarı açıktan iktidarı desteklese , iyi partiyi destekleyenlerin oy hareketi nereye yönlenir hesap etmez mi?

Bu sorunun cevabı çok kolay normal şartlar altında iyi parti tarafları iktidara yönelmez .

Peki MHP genel başkanı Bahçeli ve Ak Parti genel başkanı Erdogan bu basit cevabı bilemez  mı.

Tabi ki bilir , o halde bu zarf atmalar neyin nesi.

İktidar böylece kendine yaklaştırmasa da muhalefetin diğer cephesinden uzak tutma hesapları yapıyor . Doku ve DNA uyuşmazlıklarını kaşıyor. Hassasiyetlere kabuk bağlatmıyor 

Bu söylemlerde hedef  iyi parti üs yönetimi değil iyi parti tabanı , tabana “milli duruşunuzu bozacak muhalif organizasyonlardan uzak  durmalısınız” mesajıdır .Bu sayede milli duruş vurgusu ile muhalif birliğin muhtemel birlikteliği önlenmiş ve pozisyon güçlendirilmiş olacaktır .

“Peki bi Saadet Partili olarak bundan size ne derseniz “, aynı tezgahlar değişik argümanlarla bize de kuruluyor da ondan geldi aklıma derim .

Bu haber 6927 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum