Reklam

İNGİLTEREYİ ÇÖZEMEYEN TÜRKİYEYİ ANLAYAMAZ!

Sn. Hüseyin Gökçe beyin "İNGİLTEREYİ ÇÖZEMEYEN TÜRKİYEYİ ANLAYAMAZ!" başlıklı makalelerini siz değerli okurlarımızın ilgisine sunuyoruz.

İNGİLTEREYİ ÇÖZEMEYEN TÜRKİYEYİ ANLAYAMAZ!

Sn. Hüseyin Gökçe beyin "İNGİLTEREYİ ÇÖZEMEYEN TÜRKİYEYİ ANLAYAMAZ!" başlıklı makalelerini siz değerli okurlarımızın ilgisine sunuyoruz.

İNGİLTEREYİ ÇÖZEMEYEN TÜRKİYEYİ ANLAYAMAZ!
10 Eylül 2022 - 15:07


Dünyaya "Anneanneniz öldü!" gibi sunulan İngiltere kraliçesinden söz etmediğimi sordu büyük oğlum ve bazıları. Kraliçe değilse de İngiltere Türkiye için olağanüstü önemli. Mahreme gireceğim ayıp sayacaklar bakmasın:
1) T.C. kurulurken baş aktör ve Atatürk'ün destekçisi İngiltere idi... 2) Türkiye'nin İstanbul'dan yönetildiği yıllarda İngiltere beş yıl İstanbul'u işgal etti. İlkokullarda bile İngiliz müdür vardı. Adamlar beş yılda sadece Boğazda rakı-kebap keyfi yapmadı, Türkiye'nin geleceğini dizayn etti... 3) Orta Asya'da Türk uyanışı hareketi başlatan Enver Paşayı da İngiltere öldürttü. Üstelik Ankara ile görüşerek... 4) İşgal yıllarında İngilizlere en büyük dersi Bediüzzaman Said Nursi vermiştir. Herkesin ödü koptuğu dönemde yazdığı bir makaleyle İngilizlere açıktan meydan okumuştur. Atatürk bile bundan etkilenmiştir. Bunu nereden anlıyoruz? Nursi bu makalesini Nutuk adlı kitabına almıştır. Kitaptan on yıl sonra bu defa Atatürk Nutuk adlı ünlü kitabını yayınlamıştır. Dikkat edenler bazı ifade ve kelime tercihinin Nursi ile benzerliğini görecektir.

Evet, Türkiye için İngiltere derin konudur. Aslında dünya için de öyle. Vampirden daha acımasız dünyayı en eski, en çok ve en fazla sömüren güç İngiltere'dir.

Türkiye'nin asıl düşmanı ne Yunan ne Rus! İngilteredir. Ancak İngiliz halkı için bunu söyleyemem. Halkı devletten daha insancıl ve müşfiktir. Şahsen İngiliz halkını severim, iyi dostlarım vardır.

Sadece Türkçe, belli ve yerli kitaplardan beslenenler beni anlamayacaktır, şaşırmam. Farklı dillerdeki kitap ve arşivlerden, Osmanlıca kaynaklardan faydalanmasını bilen biriyim. Saçlarımı sahil kıyılarının güneşinde ağartmadım. Türkçeyi bile doğru dürüst yazamayanlar atıp tutmasın, muhatap almam! Düzeyli itirazlara da saygı duyarım...
H. GÖKÇE

Bu haber 336 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum