Reklam

"KADIN İSTERSE YAPAR"

Ordu'nun Perşembe İlçesi Sırakovancı köyünde yaşayan 49 yaşındaki Şerife Erdem, hiç kimseden destek almadan 2 buzağıdan 20 inek sahibi oldu.

"KADIN İSTERSE YAPAR"

Ordu'nun Perşembe İlçesi Sırakovancı köyünde yaşayan 49 yaşındaki Şerife Erdem, hiç kimseden destek almadan 2 buzağıdan 20 inek sahibi oldu.

27 Ağustos 2021 - 11:41

Fatsa Gündem Haber

Dünyanın birçok yerini gezip, dolaşan Üretici Şerife Demir çoğu kişiye de örnek oldu.
Doğma büyüme İstanbullu olduğunu ve uzun zaman Avrupa’da yaşadığını ifade eden Şeride Erdem, Muğla İşletme Fakültesini bitirdim. Üniversiteyi bitirdikten sonra 5 yıl bankacılık yaptım. Esbank kapanmadan önce orada şeftim. Daha sonra yurtdışına gitmeye karar verdim. Bir buçuk iki yıl İngiltere Wimbledon da kaldım. Fransa, İskoçya ve Avusturya gibi birçok ülkeyi gezdim dolaştım.

Türkiye’de 15 sene Özel sektörde çeşitli firmalarda yöneticilik yaptım. Muhasebe finans konusunda ithalat ve ihracat işlemleri konularında uzman oldum. Yaklaşık 7 yıl önce babam KOAH hastalığından vefat etti. Annemle ikisi İstanbul’da yaşıyorlardı. Babam vefat edince annem yalnız kaldı ve bende onunla birlikte yaşamımı sürdürmeye karar verdim. Annem doğayı ve hayvanları çok seven bir kadındır. 70 yaşında olmasına rağmen hala daha sırtına çantasını alarak bağ bahçe demeden dolaşır. Bende yıllarca dört duvar arasında yaşamaktan çok ama çok sıkıldım. Bunun üzerine kendimize 2 tane buzağı alarak hayvancılığa adım attık. Şuanda da 20 tane ineğimiz var” şeklinde konuştu.

“ÜRETMEYİ SEVİYORUM”

“Memleketine döndükten sonra asla pişman olmadığını ve herkese köyde yaşamayı tavsiye ettiğini” vurgulayan Şeride Erdem, “Yıllarca hayatım hep kalabalık ve yoğun geçti. Kendimi dinlemeye fırsatım kalmamıştı. Buraya geldikten sonra kendimi o kadar çok huzurlu hissetmeye başladım ki size nasıl anlatsam bilemiyorum. Aslında burada her şey hem ücretsiz hem de daha sağlıklı. Tarlanıza domates, biber, patlıcan, marul ve maydanoz gibi birçok ürününüzü kendiniz dikebiliyorsunuz. Bunun yanında annemle birlikte peynir, pekmez, reçel, tereyağı da yapıyoruz.
Büyükşehir de yaşam gerçekten çok zor. Köyde eğer birazcık üretkenseniz yaparak elde edemeyeceğiniz hiçbir şey yok. Arkadaş çevremin hepsi bana imreniyor. Hatta ara sırada ziyaretime geliyorlar. Yani hepsinin imrendiği bir hayatı yaşıyorum. Mesela Marmaris'te mali müşavir olan bir arkadaşım var, emekli olduktan sonra benim yanıma gelip kalmayı çok istiyor” diye konuştu.

“OT KURUTMA İLACINA KARŞIYIM”

“Köyde her şeyin çok güzel olduğunu fakat hayvanlarını otlatabileceği bir merasının olmadığını” ifade eden Şeride Erdem, “Türkiye'de Mera oluşumunun devlet tarafından teşvik edilmesini istiyorum. Mesela ben bir bahçeye hayvanımı götürüyorum. O bahçeye ertesi gün ot kurutma ilacı atıyorlar. Böyle bir sıkıntım var. Karadeniz'de hayvancılığın gelişmesi için bu ot kurutma ilacından vazgeçilmesi gerekiyor. Bu ilaçlarlar hem toprağı hem de suyu zehirliyor. Yani bu konuya ben de gazete olarak sizlerin de ağırlık vermesinden yanayım” dedi

Bir 1 kişi, ayakta, ağaç ve açık hava görseli olabilir

Bir 1 kişi ve hayvan görseli olabilir

Bir 1 kişi, köpek, ağaç ve açık hava görseli olabilir

Bir 1 kişi ve hayvan görseli olabilir

Bir 1 kişi ve hayvan görseli olabilir

 

Bu haber 976 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum