Reklam

Kılıçdaroğlu: Türkiye ciddi bir stratejik dönüşüm yapmak zorundadır

"Demokrasiyi kısıtlarsanız ülkeyi büyütemezsiniz"

Kılıçdaroğlu: Türkiye ciddi bir stratejik dönüşüm yapmak zorundadır

"Demokrasiyi kısıtlarsanız ülkeyi büyütemezsiniz"

Kılıçdaroğlu: Türkiye ciddi bir stratejik dönüşüm yapmak zorundadır
28 Şubat 2019 - 17:49

Ekonomik krize çözüm odaklı 13 madde sıralarken kimseyi eleştirmediklerini söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hiçbiri yapılmadı, kriz derinleşiyor. Türkiye ciddi bir stratejik dönüşüm yapmak zorundadır" dedi.

Bursa'da konuşan Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Türkiye'nin krizden çıkması için 13 madde açıklarken kimseyi eleştirmedim. CHP eleştirir hiç öneri getirmez diye bir eleştiri vardı. Bırakın 13 maddeyi eleştirmeyi, eksik de bulmadılar, döndüler bizi suçladılar. 13 madde az, 17 madde olsun deseler anlarım. Maddeler eleştirilmedi, doğrudan partinin kimliği hedef alındı.

"Hiçbiri yapılmadı, kriz derinleşiyor. Türkiye ciddi bir stratejik dönüşüm yapmak zorundadır. Ne demek istiyoruz peki? Bir insanın can ve mal güvenliği yoksa geleceğe yönelik planlar oluşturamaz. Can ve mal güvenliği, hukukun üstünlüğünün olmazsa olmazıdır. Düşünce özgürlüğü, düşünceyi ifade özgürlüğü böyledir. Demokrasiyi kısıtlarsanız ülkeyi büyütemezsiniz. 

"Sizin aklınıza gelir miydi, canlı hayvan ithal edeceğiz. Üreten Türkiye derken sadece tarımdan bahsetmiyorum. Hayatın her alanında üretmeliyiz. Üniversitelerin bilgi üretmeliyiz.  Önce bilgi üretilecek ki onu elle tutulur metaya dönüştüreceksiniz. Farklı düşündü diye hocaya, öğrenciye ceza verirseniz nasıl bilgi üretecek. Üçüncü halka güçlü bir sosyal devlet inşa etmeliyiz. Bir ülkede huzur isteniyorsa o ülkede işsizlik, açlık olmayacak. Aksi halde barışı, huzuru sağlayamazsınız. Devletin yaptığı sosyal yardımı lütuf değil hak olarak yapması gerektiğinin altını çizerek söylüyorum. Sosyal devlet güçsüzün yanında olan devlettir. Sosyal kavramı nedir? Güçsüzün, işsizin, düşük gelirlinin korunması demektir. Gelir dağılımındaki dengesizlik, bölgesel dengesizlik. Bir ara Anadolu kaplanları diye bir şey vardı. Kaplan denen şey kalmadı. Dördüncü halka, sürdürülebilirlik.

"Kabul etmiyorlar. Yerel seçimler bu açıdan önemlidir. Beraber yönetim bu açıdan önemlidir. Bakın Aydın Büyükşehir Belediye başkan adayımız tuttu referandum yaptı park mı olsun, imara mı açalım diye. Vatandaş park olsun dedi, park yaptılar. Kent kültürü olan bir toplum kentte yaşamayı hak eder. O yüzden Bozbey'in ve diğer arkadaşların sizin oylarınıza ihtiyaçları var."
Kaynak: t24.com

Bu haber 658 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum