Reklam

KUMRU DERNEKLERİ 10.ORDU GÜNLERİNDE SINIFTA KALDI

KUMRU DERNEKLERİ 10.ORDU GÜNLERİNDE SINIFTA KALDI

KUMRU DERNEKLERİ 10.ORDU GÜNLERİNDE SINIFTA KALDI

KUMRU DERNEKLERİ 10.ORDU GÜNLERİNDE SINIFTA KALDI

KUMRU DERNEKLERİ 10.ORDU GÜNLERİNDE SINIFTA KALDI
08 Kasım 2021 - 15:23



4-7 Kasım tarihlerinde düzenlenen 10. Ordu günleri kapsamında tüm ilçe belediyeleri Yenikapı etkinlik alanında memleketlileriyle buluşmak üzere stant açtılar.
Pamdemi zamanında olmasına rağmen Ordulu hemşerilerimim akın akın gelerek bu yapılan etkinliğe katılım sağlayarak destek verdiler. İlçe Belediye stantları bu ziyarete gelen hemşerilerini ağırlamak ve bir şeyler ikram etmek üzere, gücü nispetlerinde adeta yarıştılar.Bunlara bazı ilçelerin İstanbul’da bulunan derneklerde katkı sağlayarak derneklerinde hazırladıkları pancar, mısır vs. çorbalarını hemşerilerine ikram ederek etkinliğe destek verirken, Kumru ilçesinin İstanbul’da bulunan dernekleri bu tür ikram veya başka desteklerde duyarsız kalarak bizce sınıfta kalmışlardır. 

KUMRU’YU SADECE KUMRU BELEDİYESİ TANITMAYACAK

Şu zihniyet hiç değişmiyor. Kumru’yu turizm açısından veya başka konuda tanıtmak sadece belediye veya resmi kurumlara düşüyor anlayışı bize bir yol aldırmaz. Kumru’nun her bir bireyine bu görev düşüyor. Bu hep maddiyat değildir. Kimisi gücü nispetinde bir şeyler yaparak katkı sağlayabilir.
Bu yıl İlçe Belediyeleri içinde en gözde ve tanıtım açısından en güzel stant KUMRU Belediyesi standıydı.
Bir Belediye Bin kilometre yoldan ilçenin tanıtımını yapmak için gelecek sizler, İstanbul’da bulunan dernekler misafir gibi gelip hiçbir katkı sağlamayacaklar. Yok böyle bir hemşericilik.
Bir sabah kahvaltısında işadamları, bürokratlarımız dahil Belediye başkanının da katıldığı bir araya gelip ortak sorunlarımızı konuşsak olmazıydı.

ÖRNEKLERİ DİĞER İLÇE DERNEKLERİNİ İZLEYEREK GÖREBİLİRSİNİZ

Ya da gelen ekiple belli esnaflarımızı veya kuruluşlarımızı birlikte ziyaret edilebilirdi.
Bu örnekler istişare neticesinde artırılabilirdi. Bu günlerin yoğunluğu ve kalabalığından faydalanmak gerekir. Belki bir milyondan fazla insan Ordu günlerine giriş yaptı. Ama biz bu özel ve yılda bir kez olan bu etkinlikten nasıl faydalanırız dan çok “banane” yönünü seçiyoruz.
Beyler bu zihniyet bizleri, nerede olursak olalım bizi hiçbir yere götürmez. 
Burada anlatmak istediklerimi, onlarca örneğini diğer ilçe belediyelerinin stantlarında ziyarete gelen hemşerilerine ikram yapmada yarışan dernek ve başkanlarını çalışanlarını gördüğümüzden bahsediyor ve üzülerek bu yazıyı yazmak gereğini duyduk.
İşte bu yüzden KUMRU DERNEKLERİ 10.ORDU GÜNLERİNDE, İlçe Belediye standına destek vermede sınıfta kaldılar…
Hepimize gücümüz nispetinde görev düşüyor…
Başka Kumru yok….
Memleket sevgisi Kürsülerde konuşulan boş lakırdılarla olmuyor..

TÜRKİYE MANŞET GAZETESİ-RAİF ÇEVİRME

Bu haber 329 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum