Reklam

SİS EKO TREKKİMG “BİR ÇEŞME ON FİDAN FAALİYETİ DEVAM EDİYOR”

ANADOLU MUZUN GÜZEL İNSANLARI. ..

SİS EKO TREKKİMG “BİR ÇEŞME ON FİDAN FAALİYETİ DEVAM EDİYOR”

ANADOLU MUZUN GÜZEL İNSANLARI. ..

SİS EKO TREKKİMG “BİR ÇEŞME ON FİDAN FAALİYETİ DEVAM EDİYOR”
16 Nisan 2021 - 13:09

 

Mustafa Göçer

Bu gün çeşmenin başına fidanları dikerken yanıma bir araç geldi. Bir ağabey ile abla araçtan indiler ve “kolay gelsin” dediler. Teşekkür ettim. Ne yaptığımı sordular. Anlattım. Her çeşmenin başın on fidan dikiyorum” dedim. Teyzem “görüyonmu mu? Biz niye düşünmediksek?
Diyerekten hemen kollarını sıvadı. Çamura diz çöktü ve benimle birlikte fidanları dikmeye başladı ve bana fidan dikmeyi öğretti. Ondan çok şey öğrendim.
Ben önce fidanları akarın bu tarafına dikecektim. Adam “öte tarafa dik” dedi. “Öte taraf özel mülke (tarlaya) yakın.
Tarla sahibi belki söylenir” dedim. Adam “yok! O tarlada bizim sayılır. Sen dik”. Öteki tarafa dilersen fidanlara hayvanlar zarar veremez. Dedi ve ilave etti. Yaz aylarında ben sularım. Ayrıca “İftarı beklerseniz seviniriz." hemen cevap verdim. "Kalmak isterdim ancak dönmem gerekli". Teyzem hemen lafa girdi. Ağzımız kapalı olmasaydı hemen kolundan tutar götürdüm ve yemek yedirmeden bırakmazdım… Anadolu İNSANLARI. Her yönü ile muhteşem ve güzel İNSANLAR.
İŞTE BENİM AMACIM BU!
Çeşmelerin başına gelen insanlar çeşmelerin başının ve su akar kenarlarının boş olduğunu fark etmeli. Evet. Ben bunu ülkemizin her köşesinde fark ettirmek için çalışıyorum ve BİR ÇEŞME ON FİDAN faaliyetimin amacı bu.
İNSANLARIMIZI DOĞA KÖRLÜĞÜNDEN KURTARMALIYIZ!
İnsanlarımız günlük yaşam koşusu, elektronik bağımlılığı ve şehir karmaşası sonucu doğa kürü olmuş durumdadır. İnsanlarımızı faaliyetler yaparak ve bu faaliyetlerimizi sosyal medyada göstererek, ulaşabiliyorsak yerel ve ulusal basında göstererek; yok eğer faaliyet yapmıyorsak bu yöndeki paylaşımları (bu paylaşımları) paylaşarak daha çok insanımızı uyandırmalıyız.
İnsanlarımız doğa körlüğü uykusundan uyanmalı. Etrafını görmeli. Yani. Doğayı görmeli, DUYARLILIK YÜKSELMELİ insanlar yapabileceklerini tespit etmeli ve hep birlikte ülkemizi ağaçlandırmalıyız.
İşte o zaman doğanın korunaklılığı daha çok yükselir, dağa daha çok insan desteği alarak nefes almaya başlar ve tüm canlılar bize teşekkür eder.
Not:
Lütfen. Paylaşmayı unutmayın.
SELAM, SEVGİ VE SAYGILARIMLA.
Bir bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir
Bir ayakta ve açık hava görseli olabilir
Bir açık hava görseli olabilir
Bir bir veya daha fazla kişi ve açık hava görseli olabilir

Bu haber 371 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum