Reklam

TC KİMLİK NUMARASINA GÖRE MAZOT GÜBRE DESTEĞİ ÖDEME YATIYOR !

DEĞERLİ ÇİFTÇİLERİMİZ:...... 2021 Gübre mazot destegi ödeme takvimi açıklanmıstır. T.C Kimlik numarasının son hanesi; 0 ve 2 olanlar 8 Mart, 4 ve 6 olanlar 11 Mart, 8 olanlar 18 Mart, Saat 18:00 'dan sonra ödenmeye başlanacaktır..

TC KİMLİK NUMARASINA GÖRE MAZOT GÜBRE DESTEĞİ ÖDEME YATIYOR !

DEĞERLİ ÇİFTÇİLERİMİZ:...... 2021 Gübre mazot destegi ödeme takvimi açıklanmıstır. T.C Kimlik numarasının son hanesi; 0 ve 2 olanlar 8 Mart, 4 ve 6 olanlar 11 Mart, 8 olanlar 18 Mart, Saat 18:00 'dan sonra ödenmeye başlanacaktır..

TC KİMLİK NUMARASINA GÖRE MAZOT GÜBRE DESTEĞİ ÖDEME YATIYOR !
05 Mart 2022 - 09:25

hemensatarim.com 'un haberine göre;

Çiftçilere maddi destek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından her yıl mazot gübre yardımı yapılıyor. Bakan Pakdemirli geçtiğimiz hafta tarımsal destek ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başladığını kaydetmişti. İşte Mazot gübre desteği ile ilgili son gelişmeler

MAZOT GÜBRE DESTEĞİ ÖDEME TARİHLERİ MART AYI İLK VE İKİNCİ HAFTASI İŞARET EDİLDİ 

Mazot gübre desteğinin 2022 yılında ne zaman ödeneceğine ilişkin henüz Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bir açıklama yapılmadı. Mazot gübre desteği ödemeleri geçtiğimiz yıl Mart ayının 5'inde başlamıştı. Önceki yıllar baz alındığında ödemelerin Mart ayının ilk ve 2. haftası yapılması bekleniyor

MAZOT GÜBRE DESTEĞİ ÖDEME TARİHLERİ (TC KİMLİK NUMARASINA GÖRE)

Mazot gübre destek ödemeleri TC kimlik numarasının son hanesine göre yapılacaktır. Buna göre; İlk ödemeler TCKN son hanesi 8, 6, 4 ve VKN son hanesi 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 olanlara, daha sonraki hafta TCKN son hanesi 0, 2 ve VKN son hanesi 0, 2 olanlara ödeme yapılacaktır.

2022 MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ NE KADAR?

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne dahil olan çiftçilere 2022 yılı için ödenecek tarımsal destekler gübre ve sertifikalı tohum kullanım destekleri belirlenmişti.

Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için dekar başına 22 lirası mazot, 20 lirası gübre olmak üzere 42 lira Mazot gübre desteği sağlanacak. "2021 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemeler ve 2022 yılında Uygulanacak Gübre ve Sertifikalı Tohum Kullanım Desteklerine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı", Resmi Gazete'de yayımlandı.

 

Buna göre, ÇKS'ye dahil çiftçilere Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında, dekar başına buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için 22 lirası mazot ve 20 lirası gübre olmak üzere toplam 42 lira, çeltik, kütlü pamuk için 68 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 76 lira, nohut, kuru fasulye, mercimek için 24 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere toplam 32 lira, kanola, aspir için 20 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 28 lira, patates, soya için 30 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 38 lira, yağlık ayçiçeği için 29 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 37 lira, dane mısır için 27 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 35 lira, kuru soğan, yem bitkileri için 19 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 27 lira, yaş çay, fındık için 18 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 26 lira, zeytin ve diğer ürünler için 17 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 25 lira destek verilecek. Nadas için de dekar başına 8 liralık mazot desteği sağlanacak.

Toprak analizi desteği olarak asgari 50 dekar ve üzeri tarım arazilerinde, her 50 dekar araziye kadar analiz başına yetkili toprak analiz laboratuvarlarına 40 lira destek verilecek.

Organik tarım için kategorilerine göre dekar başına 10 ila 100 lira Mazot gübre destek ödemesi yapılacak.

 

HEMENSATARIM HABERLERİ

Bu haber 78707 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 23 Yorum
  • Reşit Gül
    2 yıl önce
    Bir aydır bu haberler veriliyor hebsi kafadan atıyorlar.
  • Mustafa paşa
    2 yıl önce
    Vermesin çiftçiden zamları geri çeksin yeter
  • Haspi festek
    2 yıl önce
    Ne festekmis harca harca bitmiyor
  • Şevket
    2 yıl önce
    Arkadaşlar 2002de 60donum tarlaya mazot ve gübre desteği 1200 lira almıştım. 20 yıl sonra 85 dönüm tarlaya 2600 lira veriyorlar. Bu destek değil çünkü 6torba gübre parsı. Ben bu tarlaya 60torba gübre atıyorum.mazot uda siz hesap edin ve devletin verdiği desteği değerlendirin
  • Sinan kuş
    2 yıl önce
    Haberin başlığıyla içeriği farklı allahtan korkun be bizde bişey varmış gibi ümitle okuyoruz bu desteğe ihtiyacı olan insanlar la lütfen alay etmeyin hakkımızı helal etmiyoruz
  • Emine yılmaz
    2 yıl önce
    Nerde vergi iadesi şubatta yatıyordu bekle bekle bir hâl olduk.Mazot gübre desteği deniyor inşallah öbürüne benzemez . Beklenti içine girip böyle sonuçsuz kalması insanları geriyor.
  • Muhtar
    2 yıl önce
    Yalan haberlerinizden bıktık artık defolun
  • Zihni Çelik
    2 yıl önce
    Yalancı çobanı gectiz pezolar
  • Muhammet butan
    2 yıl önce
    Ciftcilik bitti arkadaslar devlet destek vermek istiyorsa ciftciye para degil mazot gubre destegi versin 22 lira verip hangi ciftci mazot alabilecek 10000 lira verip nasil gubre alabilelim nasil cikalim bu isin icinde devlet bu ise bir cozem getirmesse kitlik kapimizda iyiaksamlar.
  • Kıdas
    2 yıl önce
    Hergün yalan haber yazmaktan bıkmadınız mı?
  • Murat TURCAN
    2 yıl önce
    Tarimi bitirip kenera cekilen bakan olursa olacagi bu yenisi bakalim bizi ne hale koyacak ben bu iktidarin meclis uyesiyim defalarca dedim tarim bizim ruhumuz atar damarimiz ama bizler uretmek yerine hazira konmak yi begendik partimin en buyuk yanlisi tarim politikasi oldu dedik tigemden arazi kiralayip pancar uretelim vermediler kavuncuya karpuzcuya kiraya verdiler bize seker lazim karpuz kavun degil yağ lazim karpuz degil devletin tigemi malatyada kiralir arazilerini karpuz kavunculara veriyor bana pancar uretimine vermiyor bu akilla bu kurumlarin basina gecen kim olursa olsun partime devletime milletime zarar veriyor biz dile getirince kotu oluyoruz yahu herkes sana coj iyi derse vallahi sen kendini perisan edersin bazilari elestirecek senin adamin olsa bile saygi duyup hesaba bakmak lazim ama biz soyleyince yok ona buna dusman ondan konusuyor ben sunu soylemek isterim reise can kurban soyluya can kurban dis isleri bakinina can kurban milli savnma bakanina can kurban gerisi degissin
  • Jjjsss
    2 yıl önce
    Yalandan baska bise yok
  • Ahmet çiftçi
    2 yıl önce
    Arkadaş iki aydır günlük verdiğiniz,yaptığınız haberlerlerde çiftçilerin tarımsal destek ödemeleri hergün günlük hesaplara aktarılıyor haberleri hep yalan dolanlan geçti,mazot gübre desteğide,vergi iadeside ödenmez.
  • Hakan yazıcı rızelı
    2 yıl önce
    Oldunuz yel dehırmenı gubre cıksın dıydmı uhrasıyorsunuz verinde bizde bakalım basımızın cahresıne kafamı buluyorsunuz ne ıcıyprsunuz Allah askına erecehınız İli kurus alacaksınız 5 kurus
  • Akif akay
    2 yıl önce
    1dekara 5lt mazot 20kg gübre kulanıyorum devlet 5de birini veriyor böyle çiftçi desteklenmez
  • Mustafa kayaoglu
    2 yıl önce
    Bu bilgiyi yazan beyler çocuk avutur gibi yazıyorsunuz ayıptır. Allahdan korkup kuldan utanın böyle yazmakla değer kaybediyorsunuz.
  • Sss
    2 yıl önce
    Hep aynı palavra o hafta bu hafta diyip kandırılıyor millet
  • Ahmet ergeç
    2 yıl önce
    Yaho verılecekse verılsın her Gön birşeyı yazyorlar ruhumuz getı..
  • HSan
    2 yıl önce
    Gubrenin tonu 9 bin Olmuş desdekleme neye yarar
  • Dursun bulut
    2 yıl önce
    İşinin gücünüz yalan haber
  • arif gulen
    2 yıl önce
    33181077202
  • Mehmet Kaya
    2 yıl önce
    400 donum tarla ekilecec 4tngubreatacam. Haki ure ile birlik20tn alsana 300tn verim kaybi akp cifciye ver digi hakikat or ta da git rusyadan arpaal bana destek ve ben denal
  • Vatandaş çalışıyor
    2 yıl önce
    Seçim zamanı yaklaşıyor. Gerçekleri kim gördü anlayacağız.