Reklam

TOKAT'LI FEDERASYON BAŞKANLARININ BÖLGEMİZDEKİ MADENLERLE İLGİLİ ANKARA ZİYARETİ AÇIKLAMASI

İstanbul’da kurulu bulunan Tokatlı Federasyon ve Konfederasyon başkanları Ankara’da Tokatlı milletvekilleri ile bir araya gelip, Tokatta siyanürle altın aranması hakkında istişarede bulundular.

TOKAT'LI FEDERASYON BAŞKANLARININ BÖLGEMİZDEKİ MADENLERLE İLGİLİ ANKARA ZİYARETİ AÇIKLAMASI

İstanbul’da kurulu bulunan Tokatlı Federasyon ve Konfederasyon başkanları Ankara’da Tokatlı milletvekilleri ile bir araya gelip, Tokatta siyanürle altın aranması hakkında istişarede bulundular.

 TOKAT'LI FEDERASYON BAŞKANLARININ BÖLGEMİZDEKİ MADENLERLE İLGİLİ ANKARA ZİYARETİ AÇIKLAMASI
02 Şubat 2021 - 18:00


Erbaa, Niksar, Turhal ve Reşadiye’de Siyanürle Altın aranması hakkında endişelerini dile getirmek için Ankara’ya gelen TOKKON, İSTOKDEF, ERDEF, ZİLDEF, REDEF, TOKDEF, ESTOKDEF, NİKDEF, ASTOKDEF ve TURDEF temsilcileri Ankara’da bazı Tokatlı milletvekilleri ile bir araya geldiler.
Tokatlı milletvekilleri Kadim Durmaz, Mustafa Arslan, Zafer Sırakaya, Yücel Bulut, Yusuf Beyazıt, Özgür Karabat, Eyüp Özsoy ve Özlem Zengin ile tek tek görüşen STK yetkilileri bölgedeki maden arama faaliyetlerinden dolayı endişelerini dile getirdiler.

Heyet adına bir açıklama yapan TOKKON Başkanı Ahmet Yılmaz, Tokatlı STK’lar olarak Yakın zamanda Tokat ilimizdeki Reşadiye, Niksar, Turhal ve Erbaa ilçelerimizde yapılan Maden Arama Ruhsatı ile ilgili gelişmeler üzerine vekillerimizle istişarelerde bulunup STK’larımızın bu husustaki hassasiyetlerini dile getirdik. Milletvekillerimize bizlere gösterdikleri misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederiz dedi. (Tokat Gündem/ Bayram Güvercin)

AÇIKLAMA METNİ:

Merkezleri İstanbul da bulunan Tokat Konfederasyonu üye federasyonları (İstokdef, Astokdef, Estokdef, Erdef, Nikdef, Redef, ve Turdef) Ayrıca üyesi olmayan Tokdef ve Zildef ile birlikte 2019 yılında yapılan Yenikapı Tokat günleri ruhu ile Ankara TBMM DEKİ tüm Tokatlı Milletvekillerimize anlamlı bir ziyaret gerçekleştirildi.
Yapılan bu ziyarette öncelikle Bizler gücümüzü İstanbul daki toplamda 435 Tokatlı dernekten alan güçlü ve aktif birer kurumlar olarak şunları ifade ettik. Tokat ilimizin Reşadiye, Niksar, Erbaa ve Turhal ilçelerinde Türkiye Maden Arama ve Araştırma genel müdürlüğü tarafından verilmiş olan maden araştırma ruhsatlarına istinaden bölge halkımızın ve Üyelerimiz olan o bölgelerden gelen gerek halkımızın gerekse dernek başkanlarının bu husustaki hassasiyetlerini ve tedirginliklerini Siyasilerimize ilettik.

Bu cennet cografya, Türkiye'nin cennet meyve bahcesi, bizlere atalarimizdan miras kalmistir. Binlerce yildir ürün vermekte ve daha binlerce yil da ürün vermeye devam edecektir. Bu son derece verimli dogal düzenegin, kisa vadeli karlar ugruna yok edilmesi, atalarimizin mirasinin yok olmasi kabul edilemez.
Bu çalışmanın bizleri de ayrıca çok rahatsız ettiğini ilettik.
Tokat ilimizin topraklarının üstü Altından daha kıymetli olduğunu bölge halkımızın ise geçim kaynaklarının Tarım ve Hayvancılık ağırlıklı olduğunu bununda verimli sulu münbit topraklar ile yaylalar ile mümkün olduğunu ifade ettik. Bu hususta STK lar olarak Türkiye Cumhuriyetimizin bizlere vermiş olduğu Ana yasal hak ve hukuklar çerçevesinde meşru yollardan konunun takipçisi olacağımızı dile getirdik.
Bu minval üzere ise Doğum yeri Tokat olan TBMM de bulunan toplam 10 Milletvekilimiz ile birlikte bir dizi istişarelerde bulunduk.Sayın Vekillerimizin tamamınında bu konu üzerinde çok hassas davrandıklarını bölgeden gelen olumsuz tepkilerin farkında olduklarını bu hususta ilgili makamlar ile yazıştıklarını en az bizler kadar güzel ilimizi tabiki düşündüklerini sevdiklerini bir tek ağacın birtek yeraltı su kaynaklarının heba ettirilmiyeceğini ülkemize ve halkımıza zarar verdirilmiyeceğini ifade ederek, ayrıca ortada her hangi bir Altın çıkartma ruhsatının olmadığını bunun Maden Arama (Varmı yokmu) Ruhsatı olduğunu ifade ettiler. Kendilerinin bu konuyu titizlikle takip ettiklerini müsterih olmamızı beyan ettiler.
Ve bizlere sizler sivil inisiyatifler olarak demokratik yollardan kanunlar çerçevesinde olumlu tepkilerimizi ilgili makamlara vermek hususunda gayet haklı olduğumuzu meşru yollarla süreci takip ermemizin doğru olacağınıda ifade ettiler.Tokat ilimize yapılan hizmetler ile ilgilide bilgilendirmelerde bulundular.
Görüşme yapılan Milletvekilimiz ise :Tokat Milletvekilimiz Ak Parti Grup Başkan Vekili Sayın Özlem ZENGİN Hanımefendi,Ak Parti Tokat Milletvekilimiz Sayın Yusuf BEYAZIT,Ak Parti Tokat Milletvekilimiz Sayın Mustafa ARSLAN,Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekilimiz Sayın Kadim DURMAZ, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekilimiz Sayın Yücel BULUT ve Ak Parti İstanbul Milletvekilimiz Sayın Zafer SIRAKAYA, Ak Parti İstanbul Milletvekilimiz Sayın Eyüp ÖZSOY, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilimiz Sayın Özgür KARABAT ve Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilimiz Sayın Murat BAKAN beye bizlere göstermiş oldukları bu güzel misafirperverliklerinden dolayı çok teşekkür ederiz. Sağolsun var olsunlar.
Değerli STK Temsilcilerimiz ve halkımız bizler sizlerin sivil Toplum temsilcileri olarak gerekli çalışmalar yapıldıkça zaman zaman sizleri bilgilendireceğiz. Konuyu da takip edeceğiz. Sizler de bundan müsterih olunuz.Tokat Kamuoyuna Saygıyla duyurulur.
Katılımcı STK LAR:
Tokkon (Tokat Konfederasyonu) Başkan:Ahmet YILMAZ,
Tokdef (Tokat İli Dernekler Federasonu)Başkan :Halil BAKAN,
Zildef (Zile Dernekler Federasyonu) Başkan:Halil DÜZGÜN,
İstokdef (İstanbul Tokat dernekler Federasonu) Başkan Rasim YAĞAR,
Astokdef (Asya Tokat Dernekler Federasonu) Başkan:Ekrem SEVİNÇ,Estokdef (Esenyurt Tokat Dernekler Federasonu) Baskan :İbrahim BEYAZIT,
Erdef (Erbaa Dernekler Federasonu) Başkan:Hüseyin KOYUNCU,
Nikdef (Niksar Dernekler Federasyonu) Başkan:Ferhat YILMAZ,
Redef (Reşadiye Dernekler Federasyonu) Başkan:Cavit GÜR,
Turdef (Turhal Dernekler Federasonu) Başkan:Musa KOÇ
Görüntünün olası içeriği: yazı
 

Bu haber 887 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum