Reklam

Trabzon’da fındık üreticisi dertli

Fındık üreticisi dertli Fındık bahçelerinde söküm yapan üretici dekar başına verilen destekten yapılan kesintiden mağdur oldu

Trabzon’da fındık üreticisi dertli

Fındık üreticisi dertli Fındık bahçelerinde söküm yapan üretici dekar başına verilen destekten yapılan kesintiden mağdur oldu

Trabzon’da fındık üreticisi dertli
22 Mart 2021 - 13:28

Trabzon’un Maçka İlçesinde 6 mahallede fındık üreticisi dertli. Maçka İlçesi Öğütlü Mahalle Muhtarı Abdurrahman Samat, bu sene Drakula zararlı böceğinin fındık bahçelerini istila etmesi sonrası İl Tarım Müdürlüğü’nün gözetiminde fındık bahçelerinde söküm yaptıklarını söyledi.

Fındık bahçelerinde yapılan söküm karşılığında dekar başına fındık desteklemesinde alacakları paradan ilçe ziraat odasına %18’lik bir kesintinin yapılacağını ifade eden Samat, “Altı mahalle olarak fındık bahçelerimizde yapılan söküm sonrası bizler muhtarlar olarak üreticimize teminat verdik.

Ancak dekar başına üreticilerimizin alacağı paradan ziraat odasına kesilen yüzde 18’lik meblağın yanı sıra paranın alındığı bankanın da yüzde 4’lük kesinti yapması mağduriyete yol açmıştır. Biz banka kesintisi olan yüzde 4’ün,  Maçka Ziraat Odası’na kesilecek olan %18’lik rakamın içine dahil olduğunu bilerek fındık sökümüne muhtarlar olarak üreticimizi ikna ettik. Ancak %18 ve %4’lük  kesinti toplamda %22 olunca üreticinin alacağı destek parası da azalıyor.

Bu da üreticilerimizi mağdur ediyor. Haliyle de bu konuda biz muhtarlara bu sorunun çözümü için müracaat ediyorlar” dedi. Öğütlü Mahallesi Muhtarı Abdurrahman Samat, Trabzon Milletvekillerine de konu hakkında bilgi verdiklerini belirterek, “Bankanın kesinti yaptığı %4’ün de %18’in içine dahil edilmesini istiyoruz. Bu sorunun bir an önce çözülmesi için de başta siyasilerimiz olmak üzere Maçka Belediye başkanımız ve yetkililerden destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Samat AK Parti Trabzon Milletvekilleri Salih Cora ile Adnan Günnar’a da konu hakkında bilgi vererek bu konuda destek istediklerini kaydetti. Maçka’nın Esiroğlu, Alaçam, Bahçekaya, Günay, Öğütlü ve Çağlayan Mahallesi’nin bir kısmını kapsayan fındık bahçelerinde yaklaşık 3 bin 300 dekar alanda İl Tarım Müdürlüğü gözetiminde ve Maçka Ziraat Odası’nın öncülüğünde söküm yapıldığı öğrenildi.


GÜNEBAKIŞ GAZETESİ  

 

Bu haber 1664 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum