Reklam

ULUBEY SARPDERE YOLU İÇİN PLATFORM ÇAĞRISI YAPTILAR

Ulaşım, bir şehrin vitrini niteliğindedir. Özellikle ulaşım, yaşamla iç içe ve yaşamın vazgeçilemez bir parçasıdır.

ULUBEY SARPDERE YOLU İÇİN PLATFORM ÇAĞRISI YAPTILAR

Ulaşım, bir şehrin vitrini niteliğindedir. Özellikle ulaşım, yaşamla iç içe ve yaşamın vazgeçilemez bir parçasıdır.

ULUBEY SARPDERE YOLU İÇİN PLATFORM ÇAĞRISI YAPTILAR
24 Ekim 2019 - 17:05

 

Fakat yetersiz bir yol ile ulaşım, insanların enerjilerini tüketen, çalışma verimlerini azaltan, sürücü ile yolcuların sinirlerini bozan tatsız bir serüvene dönüşmektedir.

Yalnız bizlere özgü gelişen bir sistem ile yollara yama yapmayı alışkanlık haline getirdik. Yamalı yollar da gerçekleştirilen yolculuk belli bir zamandan sonra çileye dönüşmektedir.

Aslında tasvir etmeye çalıştığımız bu yol, 31km’lik yol ağı olan 52 -50 ULUBEY – GÖLKÖY (Sarpdere – Damarlı) Karayolu’dur.

Ordu Büyükşehir olmasından sonra birçok yol büyük şehir uhdesine geçmesine rağmen bilinen ismi ile Sarpdere – Damarlı yolu KARA YOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’nde kalmıştır.

Yol konusunda son 20 yılda çağ atlayan ülkemizde DERE YOLU bitti, son düzenlemeler yapılmaktadır. GÖLKÖY – GÜRGENTEPE –ULUBEY üst yol olarak bilinen karayolunda çalışmalar hızla devam etmektedir. Yakın zamanda bu yolun bitmesi hedeflenmektedir. Hal böyle olunca bölge halkının tabiriyle Sarpdere – Damarlı yolu unutuldu ve gündemden düştü.

Bu yol güzergâhında ve arka bölgelerde kalan yaklaşık yirmibeş mahalle Sarpdere – Damarlı yolundan faydalanmaktadır. Yaklaşık otuz yıl önce yapılan, sürekli yama ile geçiştirilen bu yolun mimarı eski Anavatan Partisi Ordu Millet Vekili rahmetli Nabi POYRAZ’dır. Ondan sonra bu yolda çalışma olarak sadece yama yapılmaktadır.

Ulaşımın günümüz çağına yakışmadığı, bu karayolu nedeniyle bölgemizde nüfus hareketliliği azaldı. Ülke ekonomisi açıdan büyük kayıplar yaşanmaktadır. Tarımsal ve hayvancılık alanında ulaşımın güç olması nedeniyle üretim bitme noktasına geldi.

Şelaleler, kanyonlar, tarihi yapıtlar, kaleler ve tabiat parklarına ulaşan bölgenin gelişmesi için önem arz eden turuzim’in gelişmesi için Sarpdere – Damarlı karayolu’nun yapılması elzemdir.

Ohtamış Mahallesi Derneği olarak çağrımızdır,

Ulubey ilçemizden, Gölköy’e kadar olan mahalle derneklerimiz, mahalle muhtarlarımız, basınımız, siyasiler, toplu taşıma şoförlerimiz ve en önemlisi halkımızın yer alacağı bir platform oluşturalım, ilimiz ve ülkemizin gündemine taşıyıp, ortak çözüm üretmeye çalışalım.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün söylediği gibi, “Birlik ve beraberlik ölüm’den başka her şeyi yener” diyerek çağrıda bulunuyoruz. Diğer paydaşlara seslenerek SARPDERE – DAMARLI KARAYOLU PLATFORMU’nu oluşturalım.

Abdulaziz ÖZEN
Ohtamış Mahallesi Dernek Başkanı


Görüntünün olası içeriği: 1 kişi
Görüntünün olası içeriği: açık hava ve doğa

Bu haber 1356 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum