Reklam

CİTY OF LONDON NE DİYOR?

City of London, Londranın merkezinde ufak bir mekan. Kendi yasaları var. Kraliçenin kanunları orada geçmez.

CİTY OF LONDON NE DİYOR?

City of London, Londranın merkezinde ufak bir mekan. Kendi yasaları var. Kraliçenin kanunları orada geçmez.

CİTY OF LONDON NE DİYOR?
01 Mayıs 2020 - 23:09

 Dünya finans merkezi olarak görev yapar.  Rothschild adındaki banker ailesinin egemenliğinde bir yerdir.  Sözcülüğünü ECONOMICS adındaki, Londra baskılı dergi yapar.

Economics adındaki derginin, kapağında daima City of London'un dünya hakkındaki düşünceleri, karikatürize edilir.

Bu haftaki derginin kapağında, boks maçı yapılan ring bulunuyor. Ringin ortasında güçlü bir boksör var. Üzerinde ''Çevre Sorunları'' yazıyor. Ringin dışında iki cılız boksör dövüşüyor. Biri insanlığı, diğeri koronavirüsü temsil ediyor.

City of London  diyor ki,  Koronavirüs, çevre sorunları ile karşılaştırıldığında, hiç bir şey. Başınıza daha büyük dertler geliyor.

Eğer koronavirüs, Japon nobel ödüllü bilim adamı Fizyoloji Prof. Tasuhuku Honjo'nun dediği gibi insan yapımı ise, İnsanlığın başı gerçekten büyük dertte. Zira, City of Londan üyesi Rockefeller ''insan nüfusundaki artıştan son derece rahatsız olduğunu'' saklamıyor.

Artan dünya nüfusu, çevreyi kirletiyor. Çevre kirliliği,   İnsanlara çok daha önemli yaşamsal sorunlar getirecek.  Economics dergisi bu sorunları, koronavirüs ile karşılaştırdığı zaman,  yaşanan sorunun çok daha küçük olduğu görülüyor. 

Şunu anlamak lazım. Dünya eski dünya değil. Kendimizi korumamız için, ulus devlete dört elle sarılmamız şart oldu. Bunların başında ulusal sağlık  ve gıda sektörü geliyor. Zira İnsanoğlunu, büyük sorunlar bekliyor.

Şinasi Kara

Bu haber 1227 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum