Reklam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fiyatlar aracılardan kaynaklanıyor. Bu işi böyle götürmek mümkün değil"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçmişte aracıların ette de fiyatların artmasına neden olduklarını hatırlatarak “Bu böyle devam ederse et ithaline devam ederiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fiyatlar aracılardan kaynaklanıyor. Bu işi böyle götürmek mümkün değil"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçmişte aracıların ette de fiyatların artmasına neden olduklarını hatırlatarak “Bu böyle devam ederse et ithaline devam ederiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fiyatlar aracılardan kaynaklanıyor. Bu işi böyle götürmek mümkün değil
05 Şubat 2019 - 17:06

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamalarında gıda fiyatları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında gıda fiyatları hakkında yeni yasa geleceğini ifade etti.


TRT Haber canlı yayınında gündeme ilişkin sorular yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hazırlıkları yapılan yeni hal yasasıyla birçok sorunun önüne geçileceğini açıkladı. Üretici ile tüketici arasındaki istasyonların maliyeti artırdığını belirten Cumhurbaşknı Erdoğan, “Fiyatlar aracılardan kaynaklanıyor. Bu işi böyle götürmek mümkün değil." dedi.

“Vatandaşımız sömürülmemeli”
Artan gıda fiyatlarıyla ilgili uyarılarını yineleyen Erdoğan, "Çarşı, pazar da 'markette fiyat böyle oldu, benim fiyatım da böyle olsun' diyerek onlar da vatandaşımızı sömürmemeli." diye konuştu.

Büyük şehirlerde modern haller kurulacağını ifade eden Erdoğan “Ürünlerin sağlıklı şekilde halka ulaşması sağlanacak. Kusura bakmasınlar birileri maalesef biz biliyoruz ki, benim vatandaşım, tarımla uğraşan halkım domatesi 2-3 TL'ye satıyor, öbür tarafta 8-9-10 liraya satıldığını görüyoruz. Bu nereden kaynaklanıyor? Aracıdan tefeciden kaynaklanıyor. Bizim görevimiz halkına hem sağlıklı ürün yedirmek hem de daha ucuza ürün yedirmektir” dedi.

"Et ithaline devam ederiz"
Aracı ve tefecilerin aynı yöntemi geçmişte ette de yaptıklarını hatırlatan Erdoğan “O zaman müdahale etmek zorunda kaldım. Dedim ki: İthal edeceğiz. “Burada üretenler ne yapacak?” diye sordular. Tamam da kardeşim o da fırsatçılık yapmasın. Biz de ne yaptık, yurt dışından et ithal ettik. O ara kıymanın fiyatı 35-37 liraya çıktı. Şimdi ise bu fiyatlar 30 liranın altına düştü. Arkadaşlarımıza yine söylüyorum, bu böyle devam ederse biz et ithaline devam ederiz. Et ithalinde de aracılara fırsat vermeden bunu da en ideal şekilde planlamamız lazım. Burada Tarım ve Orman Bakanı’na da söylüyorum, planlamada bir eksiğimiz olmaması lazım. Bunu da başarılı yürütmemiz lazım. Bakanımız da bu hassasiyeti gösteriyor” şeklinde konuştu.

Bu haber 801 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum