Reklam

FATSALI GAZETECİ İBRAHİM GÜNDÜZ’DEN İBRAHİM ETHEM KİBAR’A AÇIK MEKTUP

FATSALI GAZETECİ İBRAHİM GÜNDÜZ’DEN BELEDİYE BAŞKANI SAYIN İBRAHİM ETHEM KİBAR’A AÇIK MEKTUP

FATSALI GAZETECİ İBRAHİM GÜNDÜZ’DEN İBRAHİM ETHEM KİBAR’A AÇIK MEKTUP

FATSALI GAZETECİ İBRAHİM GÜNDÜZ’DEN BELEDİYE BAŞKANI SAYIN İBRAHİM ETHEM KİBAR’A AÇIK MEKTUP

FATSALI GAZETECİ İBRAHİM GÜNDÜZ’DEN İBRAHİM ETHEM KİBAR’A AÇIK MEKTUP
24 Nisan 2021 - 10:31

 
Sayın Başkan Çerkezler Tepesi’yle ilgili projenizi açıkladıktan iki gün sonra dün ormanda kesim yapmak için çalışmalara başladığınızı öğrendik.
Sayın Başkan daha projenin ihalesini bile yapmadan ki bu sene sonunda yapacağınızı söylüyorsunuz bu acele neden? 
 
Sayın Başkan amacımız bir şeylere karşı çıkmak değil. Hangi parkı yaptınız da itiraz ettik? Siz Fatsa’ya bisiklet yolları yaptınız da karşı mı çıktık? Spor salonu, yürüyüş yolları, kültür merkezi inşa ettiniz de olmaz mı dedik?
 
Sayın Başkan siz de çok iyi biliyorsunuz ki burada sözkonusu olan bir doğal güzelliğin yok edilmesi. 
Çerkezler Tepesi’ne yürüyüş yolları, park, seyir yeri vesaire yapabilirsiniz. Orada bir dalı bile kesmeden yapılacak çok şey var. Doğal yapıyı koruyarak istediğiniz düzenlemeyi yapabilirsiniz. Orayı halkın kullanımına açmanızdan bütün Fatsalılar olarak mutluluk duyarız. Bizim itirazımız ağaçların kesilmesine ve yapılaşmaya.
 
Sayın Başkan bakınız 99 dönüm bir koruluktan söz ediyoruz. Sizin restoran, kafeler, fındık kulesi, bungalov evler yapacağınız yerler Fatsa’da mevcut. Böyle uygun, geniş alanlar bulunabilir.
 
Bırakın orası da yeşil kalsın.
 
Fatsa boğuldu. Fatsa nefes alamıyor. Çerkezler Tepesi’nin 10 metre aşağısında kafeler, lokantalar, oteller var zaten.
Bırakın orası da yeşil kalsın.
 
Coronavirüs gibi salgınların dünyayı tehdit ettiği, iklim krizinin eşiğindeki dünyada yeşil alanlar, nefes alma sahaları olmazsa olmazlarımız.
Bırakın insanlar yeşilin içinde, ormanın içinde yürüsün, sohbet etsin, düşünsün, kendini dinlesin. Çerkezler Tepesi’ni halka açın ama doğal haliyle açın.
 
Sayın Başkan biz sizin düşmanınız falan değiliz. Yıllardır Fatsa beton denizine hapsedildi. Önlerinde derya deniz, arkalarında yemyeşil bir doğaya sahip insanlar beton kuşatması altında adeta hapishane hayatı yaşıyor. Buna bir de kışın eklenen hava kirliliğini eklerseniz şehir cehennemi andırıyor.
 
Siz fark yaratın. Siz de Fatsa tarihine mesleğinize yakışır bir iz bırakın. “Şehri park ve bahçelerle donattı; ağaçları, ormanları korudu; şehre nefes aldırdı” desinler.
 
Sayın Başkan biz sizin iyi niyetinizden şüphe duymuyoruz ancak Çerkezler Tepesi için hazırlanan projenin doğru olmadığını görüyoruz. Bu sadece Fatsa’ya özgü bir durum da değil yanlış projeler olabiliyor. Ne yazık ki Türkiye’de bu yanlış proje örnekleri fazlasıyla var.
Ankaralılar yıllardır daha hizmete başlamadan yıkılan, dökülen, yok olan projeler çöplüğüyle yaşıyorlar. Neden? Gereğince düşünülmeden, tartışılmadan, hesap-kitap yapılmadan, bilimsel incelemeler yapılmadan “ben yaptım, oldu” mantığıyla hareket etmenin sonuçları bunlar.
 
Lütfen Sayın Başkan Çerkezler Tepesi’nde ağaçlara kıymadan, oradaki yeşili yok etmeden önce bir kez daha düşününün. Çerkezler Tepesi’ni o yeşil haliyle, ağaçlarına kıymadan Fatsalıların hizmetine sununuz.
 
Saygılarımla...
 
İbrahim Gündüz

Bu haber 521 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum