Reklam

Hem Müslüman hem Turancı olunmaz

Çevrede özellikle Türk milliyetçisi camiada hem Müslüman hem de Turancı olduğunu söyleyenler var.

Hem Müslüman hem Turancı olunmaz

Çevrede özellikle Türk milliyetçisi camiada hem Müslüman hem de Turancı olduğunu söyleyenler var.

Hem Müslüman hem Turancı olunmaz
18 Mayıs 2020 - 02:19



Bu sözü söyleyen ne Turan ülküsünü nede inandığı kitabı Kuranı bilmiyor demektir.

Turan ve Turancılık, Tüm Türklerin birleşerek tek bir devlet ve idare altında toplanması fikridir. 

Kuran ve Hadis bu ülküye engelmidir? Evet engeldir.

Günümüzde Yakut Türkleri, Gagavuz Türkleri, Macarlar, Çuvaş Türkleri, Altay Türkleri Müslüman değildir. Çin de Budist, Orta Asya da Tengrici olan Türkler vardır.
Bugün Hazar Türkü Yahudiler İsrail de bulunmaktadır.

Peki Kuran ne diyor?

Maide Suresi 51 nci Ayet Diyanet Meali

Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları veli edinmeyin. Onlar birbirlerinin velileridir. Sizden kim onları dost edinirse şüphesiz o da onlardandır. Allah zalimler topluluğunu hidayete erdirmez.

Nisâ Sûresinin 74 . Ayetinde

O halde, dünya hayatını ahiret hayatı karşılığında satanlar Allah yolunda savaşsınlar. Kim Allah yolunda savaşır da öldürülür veya galip gelirse, biz ona büyük bir mükafat vereceğiz.

Nisâ Sûresinin 89 . Ayetinde

Arzu ettiler ki kendilerinin küfre saptıkları gibi siz de sapasınız da beraber olasınız. Bu sebeple, onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. Eğer bundan yüz çevirirlerse onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. Onlardan ne bir dost edinin, ne de bir yardımcı.

Mâide Sûresinin 33 . Ayetinde

Allah’a ve Resûlüne savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışanların cezası; ancak öldürülmeleri, yahut asılmaları veya ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut o yerden sürülmeleridir. Bu cezalar onlar için dünyadaki bir rezilliktir. Ahirette de onlara büyük bir azap vardır.

Tevbe Sûresinin 5 . Ayetinde

Haram aylar çıkınca bu Allah’a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

Hadislere bakalım.

"Şu da kıyamet alametlerinden: Kıldan (keçe)ayakkabı giyen bir toplumla vuruşup öldüreşeceksiniz. Geniş yüzlü, yüzleri kalkan gibi, üst üste derili toplulukla vuruşmanız-öldürüşmeniz kıyamet alametlerindendir. Siz (müslümanlar), küçük gözlü, kızıl yüzlü, basık burunlu, yüzleri kalkan gibi, derisi üst üste binmiş olan Türklerle öldürüşmedikçe kıyamet kopmaz."

(Buhari, e's-Sahih, kitabu'l-Cihad/95;Müslüm, e's-Sahih, Kitabu'l-Fiten/66, hadis no: 2912;İbn Mace, h.no: 4097-4098)

"Sizinle(siz müslümanlarla), küçük (çekik) gözlü toplum, Türkler savaşacaktır. Siz onları, üç kez önünüze katıp süreceksiniz. Sonunda ArapYarımadası'nda karşılaşacaksınız. Birincide,onlardan kaçan kurtulur. İkincide kimi kurtulur,kimi yok edilir. Üçüncüdeyse onların tümü kırılacaktır."

(Ebu Davud, sünen, hadis no: 4305 )

Bu Hadise göre Türklerle savaşmak kıyametin kopmasına sebeptir. 

Tarihte Türkler ve Araplar birçok savaşa girmiştir. Talkan, Curcan ve Semerkant da Araplar binlerce Türkü öldürmüş, esir ve köle yapmıştır.

Yine Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim, Çaldıran da Müslüman Safavi, Mercidabık da Müslüman Memlûkluları savaşta yenmiş ve Hilafetin Türklere geçmesini sağlamıştır. 

İslam Halifeliğinin Türklere geçmesini Araplar hiç bir zaman kabullenememiştir. 

Bazı kulaktan dolma bilgilerle sözde din tüccarları, İstanbulun Fethini göstererek ve ‘İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden ordu ne güzel ordudur.’ hadisini anlatarak Türklerin övüldüğünü savunur.

Bu hadisin neresinde "Türk" geçiyor? 

Yukarıda verdiğim Ayetler ve Hadisler, Turana engel değil de nedir ?

 

Bu haber 2224 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum