Reklam

LAHANA DEYİP GEÇMEYİN

Lahana sever misiniz? Ben bayılırım, hayatta en sevdiğim besinlerden biridir.. Dolması olsun, turşusu olsun.. Yerken aldığım keyfi anlatmak mümkün değil..

LAHANA DEYİP GEÇMEYİN

Lahana sever misiniz? Ben bayılırım, hayatta en sevdiğim besinlerden biridir.. Dolması olsun, turşusu olsun.. Yerken aldığım keyfi anlatmak mümkün değil..

LAHANA DEYİP GEÇMEYİN
21 Kasım 2021 - 21:27



Şimdi hazır kış gelmişken;
Eklem ağrıları, Eklem iltihapları, Romatizma, Gut rahatsızlıklarına karşı hemen hiç bilinmeyen bir yöntemden bahsedeceğim, elbette eskiler bilir daha çok.. 

LAHANA SARGISI!

Bu sargıyı Almanya'da üniversitesi hastanesi Mart ayında diclofenac (voltaren içeriği) ile karşılaştırdı... 

Dizlerde eklem ağrılarına (artroz) karşı 81 kişinin katıldığı minik bir araştırmada dizlerin hareket etmesi ve yaşam kalitesini artışında diclofenactan daha etkili olduğu tespit edildi.

(4 haftalık kullanımda) ağrılarda AYNI oranda etkili olmasa bile Ağrılarada karşı faydalı olduğu belirlendi. Bu bilimsel araştırma Clinical Journal of Pain'de yer aldı. 

Uygulamaya gelince:

Lahanayı temizleyin ve kalın damarlarını alın. (Resimde gözüktüğü gibi, vucuda sarıldığında ağrıtacak şekilde baskı yapmasın diye) bu arada diğer lahana türleri ilede uygun ... 

Lahananın koyu yapraklarını bir doğrama tahtasının üzerine yerleştirip temiz bir cam Şişe yardımı ile suyunu çıkarın (tahta ve merdane kullanmayın - lahananın suyunu emiyor!)
Ağrıyan eklem yerlerine resimde gözüken şekilde yerleştirin ve sargı ile sabitleştirin.
Sargıyı en az bir saat bırakın - (gece Uygulanması daha iyi olur)
Alerji veya hassas ciltleri olanlar temkinli davranmalı 

Diz ve eklem ağrıları çekenlere, kimyasallardan biraz olsun kurtulmak isteyenlere duyurulur
 
Mastit (Emzirme dönemi göğüs şişliğinde+ göğüs ağrılarında  çok etkili)... Lahana yapraklarını soğuk suyla yıkayıp sap kısımlarını kesin. İkiye böldüğünüz yaprakları sütyeninizin içine destek yaparak göğüslerinizi kavrayacak şekilde yerleştirin. Yaprakların ısındığını hissettiğinizde yani ortalama 20 dakika beklettikten sonra yaprakları çıkartın. Kısa süre içinde ağrılarınızın azaldığını ve rahatladığınızı fark edeceksiniz! 

Çarpmaya bağlı bacaklarda, kollardaki şişlikler için:  Hepimizin başına geliyor. Gün içinde elimizi, bacağımızı istemeden bir yerlere çarpıyoruz ve bunlar da ağrılı şişlikler olarak bize geri dönüyor. Bu ağrıyı azaltmanın ve şişlerden kısa sürede kurtulmanın bir yolu ise o bölgeye lahana yaprakları sarmak. Buz kompresi de uygularsanız şişliklerin bir gecede geçtiğini göreceksiniz.

Tiroid bezleri için: Eğer tiroid bezinizin çalışmasında sorun varsa boğaz bölgenize lahana yapraklarını sarın ve bandajlayın. Gece bu şekilde uyuduktan sonra sabah yaprakları çıkartın.

Baş ağrısı için: Stres ve yorgunluk sebebiyle yaşadığınız baş ağrılarından kurtulmak için de lahana yaprakları birebir. Lahana yapraklarını baş bölgenize sarın ve bir bere/şapkayla tutturun. Ağrının azaldığını hissettiğinizde yaprakları çıkartın. Hepsi bu kadar 

Yağmur Sancak

Bu haber 675 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum