Reklam

Oyun Hamuru

Oyun Hamuru

Oyun Hamuru
18 Mayıs 2020 - 13:09


 
Çocuklar renkli oyun hamurlarını çok severler. Ellerindeki kalıpları kullanarak bu hamurlar ile Güneş, Ay, yıldızlar, gülen suratlar, küçük kalpler hatta minik ayıcıklar yaparlar. Bu virüs salgını dolayısıyla bir kez daha gördük ki insanoğlu doğası gereği renkli oyun hamurları gibi hemen her yeni duruma kolayca uyum sağlayabiliyor. Belki de insanoğlunun varlığını sürdürebilmesinin sırrı burada yatmaktadır. Aksi takdirde varlığını sürdüremez, nesli tükenir yok olur giderdi.

Son günlerde rüyamızda görsek inanmayacağımız şeyler yaşıyoruz. Haftalardır sokağa çıkamayanlarımız, şehirlerarası seyahat edemeyenlerimiz, doya doya sevdiklerine sarılamayanlarımız, ezanları duyup camilere koşamayanlarımız hatta yetmiş yaşından sonra maske ile tanışanlarımız var. Yine de çok şaşırmış gibi görünmüyoruz. Hayat bir şekilde devam edip gidiyor.

Insanoğlunun bu özelliğini keşfedenlerden birisi de Atatürk'tür. O, yokluklar içerisinde, tükenmiş bir toplumdan yepyeni ve modern bir ulus yarattı. Bizler işte o ulusun fertleriyiz. Eğer "Ayıcık" kalıbını ortadan kaldırıp çocuklarımıza "minik kalpler" yapmayı öğretirsek gelecekte her şey çok daha güzel olacak. 

Paylaşın, takipte kalın, sevgiyle kalın.

Necati KüçüK
( Az Efe )

Bu haber 537 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum