Reklam

PROF.DR.HÜSEYİN KAPTAN... UNUTAMADIĞIM BİR DERS...!!

Üniversite ikinci sınıftaydım.Bina Bilgisi diye bir dersimiz vardı.Iki kez imtihana girip kalmıştım.

PROF.DR.HÜSEYİN KAPTAN... UNUTAMADIĞIM BİR DERS...!!

Üniversite ikinci sınıftaydım.Bina Bilgisi diye bir dersimiz vardı.Iki kez imtihana girip kalmıştım.

PROF.DR.HÜSEYİN KAPTAN... UNUTAMADIĞIM BİR DERS...!!
12 Şubat 2021 - 20:24

* Cemal Gökçe

Üniversite ikinci sınıftaydım.Bina Bilgisi diye bir dersimiz vardı.Iki kez imtihana girip kalmıştım.Üçüncü kez girdiğim imtihanın iyi geçtiğini,rahatlıkla geçebileceğimi düşünüyordum.Sonuçlar açıklandığında geçememiş yine kalmıştım...Oysa diğer imtihanlarımda fena değildi,kendimce..Fakat önemsememiştim...Nasıl olsa geçerim diye...Üçüncü kez kalınca endişelendim.Çünkü dördüncü girişte de geçemezsem vizesiz kalacağım.Yeniden vize imtihanlarına girerek imtihana girme hakkı almak lazım...
Hızla hocamız olan Sayın Hüseyin Kaptana gittim."Bir ara gel,kağıdına bakalım" dedi....
Belirlenen zamanda gittim.Imtihan kağıdını önüme koydu."Incele dedi".İnceledim bir şey yok!..Hocam,geçmesi lazım dedim...tekrar "dikkatli bak"dedi..Baķıyorum fakat bir şey göremiyorum...Hoca,bıyık altından gülerek beni izliyor...Sorulan sorunun biri,yönü verilmiş olan bir dairenin içine kullanılacak bölümlerinin yerleştirilmesiydi..."Banyoya ve ölçülere bak,kapıyı aç,içeri gir"dedi....Baktım,banyo kapısı yarım açılıyor.Lavabo ile kapı arasındaki mesafe yeterli değil..Bu kağıt "geçer mi?" dedi..Hayır geçmez dedim...Bana iyi bir ders olmuştu..
Meslek yaşamım boyunca dikkatle baktığım yerlerden birisi de ıslak hacimlerin kapıları olurdu...Kağıt üzerinde yaptığım hatayı uygulamada hiç yapmadım..Hüseyin Kaptan Hoca'dan iyi bir ders almıştım!...
Zaman zaman karşılaşırdık...Sonradan iyi de bir dost olduk...2008-2009 yıllarında İsanbul'un Çevre Düzeni Planı yapılırken çok heyecanlı ve gelecekten kaygılıydı...haklıydı da!
İstanbul Metropoliten Planlama Bürosunun(İMP)başkanı idi...Meslek odası yöneticilerine zaman zaman sunum yapardı...Bu planda;3.Köprü,3.Havalimanı,Avrasya Tüp Tüneli ve Kanal Projesi yoktu..İstanbul Anakent Belediyesinden oybirliği ile geçen plan,sonradan delik deşik edildi.
Oysa 540 prof.,doçent ve uzmanın katılarak yaptığı bir plandı...Istanbul'un kuzeyi, su havzaları ve bir çok yeri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,TOKİ ve Özelleştirme İdaresi tarafından yapılaşmaya açıldı...Plan diye bir şey kalmadı!
İstanbul Çevre Düzeni Planının yapılmasından bir kaç sene sonra bir yemekte karşılaştık...Aynı masada oturup sohbet ettik..."Gördünüz mü?,ne siz beni anlayabildiniz,nede ben size sorunu yeterli ölçüde anlatabildim" demişti...Haklıydı..
Öğrencilik döneminde Hüseyin Kaptan Hoca'dan aldığım dersi hiç unutmadım...İMP ile ilgili söylediklerini de...İstanbul'u bırakıp Bodrum'a gitmişti!..
2018 yılı ocak ayında kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi...Sevgi ve saygıyla anıyorum... 

Bu haber 981 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum