Reklam

SİZİ GİDİ BENİ BİLMEZLER SİZİ

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da fındıkta gündemi belirleyen ve fındık taban fiyatını ilk telaffuz eden biz olduk.

SİZİ GİDİ BENİ BİLMEZLER SİZİ

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da fındıkta gündemi belirleyen ve fındık taban fiyatını ilk telaffuz eden biz olduk.

SİZİ GİDİ BENİ BİLMEZLER SİZİ
08 Haziran 2021 - 20:34

Mustafa Adıgüzel 

Sn.Kemal Kılıçdaroğlu bir hafta önce fındıkta bu yılki taban fiyat için ilk açıklamayı yapan ve 35 TL taban fiyatı ilk telaffuz eden siyasetçi olmuştur. Bu açıklama fındık spekülatörlerinin, emek düşmanı çete ve işbirlikçilerinin yüksek rekolte-düşük fiyat oyununu bozmuştur.
Bu açıklamamızdan 3-4 gün sonra diğer siyasi partilere mensup milletvekilleri Ordu ve Giresun Ak Parti Milletvekilleri 30 TL ve üzeri fiyat beklentilerini açıkladılar. Ardından dün, Demokrat Parti’nin Sayın Genel Başkanı ve Ordu milletvekilinden de bizim ile aynı doğrultuda 35 TL fiyat talep ettiler. Biz Ak Parti vekillerinin "en az 30 TL” ifadesini iyi niyetle 35 TL okumak istiyoruz. En azından milli ürün fındıkta halkın çıkarı doğrultusunda ortak hareket edelim isteriz. Halk 35 TL istiyor. Umarım hükümet tüm bölgenin ve halkın talebini dikkate alır, üreticinin yanında saf tutar. 4 dolar-35 TL bir fiyatı sezon öncesi, üretici fındığın dalından tutmadan açıklar diye umuyorum.
Tüm siyasiler bu konuya el birliği ile samimiyetle yaklaşmalıdır. Çünkü duyduk ki birileri arka kapıdan işler çeviriyor. Bataklık fareleri yeraltından çalışıyor, düşük fiyat açıklanması için kulisler yapıyorlarmış. Yok efendim ihracatı çok yapacağız, siz düşük fiyat açıklayın, sonraki seneye daha yüksek açıklarsınız seçim öncesi vesaire. Yine yakaladım sizi. Sizi gidi beni bilmezler sizi. Yaptığınız her numaranın attığımız her adımın farkındayım ayağınızı denk alın.
Sözün özü şudur: 1 TL kazanmak için 10 TL’yi bile bile yabancı bir ülkeye peşkeş çeken işbirlikçi çeteler açık ve net vatana ihanet etmektedir. Bunlarla görüşüp milli bir değeri pazarlık edebilecek atanmış bürokratları da bu ihanetin parçası sayarız. Umarım yürütmenin başı da bu ihanet şebekesini fark eder ve emek ve ihanet ikileminde emekçiden yana tavır alır. Bu hainler de bürokrasideki ayağı ile birlikte avucunu yalar..

Bu haber 292 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum