Reklam

Vali Erol, Spor Tesislerinde İncelemede Bulundu

Vali Erol, Spor Tesislerinde İncelemede Bulundu

Vali Erol, Spor Tesislerinde İncelemede Bulundu

Vali Erol, Spor Tesislerinde İncelemede Bulundu

Vali Erol, Spor Tesislerinde İncelemede Bulundu
24 Kasım 2023 - 22:12


Ali Yazan/ Ordu 

Vali Muammer Erol, Altınordu ve Gülyalı ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığınca ihalesi yapılan ve yapımı devam eden spor tesislerinde incelemelerde bulundu.


Beraberinde Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç ile birlikte yapımı hızla devam eden spor tesislerinin son durumunu yerinde gören Vali Muammer Erol, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç ve yüklenici firma yetkililerinden inşaatların son durumu hakkında bilgi aldı. 


6 Kulvarlı Atletizm Pisti ve Tribün İnşaatını İnceledi


İlk olarak, Altınordu ilçesi Eskipazar mahallesindeki eski botanik park arazisi üzerinde yapılmakta olan 6 Kulvarlı Atletizm Pisti ve Tribün İnşaatını inceleyen Vali Muammer Erol, proje kapsamında yapılan imalatlarla ilgili yüklenici firma şantiye şefi Hakan Dağ’dan bilgi aldı. 


6 Kulvarlı Atletizm Pisti ve Tribün İnşaatı çalışmalarının hızla devam ettiğini ifade eden yüklenici firma şantiye şefi Hakan Dağ, “Bu proje, yaklaşık 25 Milyon TL’ye ihale edildi. Haziran ayında sözleşme imzalayarak, inşaat çalışmalarına başladık. Şu ana kadar %35 fiziki gerçekleşme sağlandı. İşin bitiş tarihi 2024 yılı Şubat ayı. Ama biz daha önce bu tesisin inşaatını tamamlayarak, teslim etmek istiyoruz. Atletizm pistinin orta kısmında yer alacak alana çim ekme çalışmalarına başlayacağız. İnşallah kısa sürede bu tesisin yapımını tamamlayacağız” dedi.


6 Kulvarlı Atletizm Tesisinin, atletizm sporunda Ordu’nun önemli bir ihtiyacı olduğunu vurgulayan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, “Bu tesiste, atletizm sporunda yer alan bir çok spor branşı aynı anda yapılma şansına sahip olacak. Tesisin şehir merkezine yakın olması da büyük bir avantaj. Bu tesisin tartan pistini vatandaşlarımız da yürüyüş ve spor yapmak için kullanabilecekler” diye konuştu. 


Sentetik Çim Yüzeyli Futbol Sahasını İnceledi


Vali Muammer Erol, 6 Kulvarlı Atletim Pisti ve Tribün İnşaatının hemen yanında yapılmakta olan Sentetik Çim Yüzeyli Futbol Sahası İnşaatını da inceleyerek, inşaatın müteahhidi Mehmet Ali Bakır’dan inşaat çalışmaları hakkında bilgi aldı.


2023 yılı Nisan ayında, yaklaşık 8 Milyon TL bedelle ihale edilen Sentetik Çim Yüzeyli Futbol Sahası İnşaatının idare ve soyunma odalarının yer aldığı binanın ve tribünün yapımının tamamlandığını, saha zemininin sentetik halı serilip, granül serimi işinin yapılacağını belirten müteahhit Mehmet Ali Bakır, 2023 yılı bitmeden tesisin yapımını tamamlayarak, teslim edileceğini ifade etti.   

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç de sentetik çim yüzeyli futbol sahasının amatör ligin ikinci yarısına yetiştirilmeye çalışıldığını belirterek, futbol sahasının amatör futbol müsabakalarında bir rahatlama sağlayacağını kaydetti. 


Gülyalı İlçesinde Yapımı Devam Eden Spor Tesislerini İnceledi


Vali Muammer Erol, Eskipazar mahallesindeki spor tesisleri inşaatlarında yaptığı incelemenin ardından Gülyalı ilçesine geçerek, burada da yapımı devam eden spor tesislerinde incelemede bulundu.


Gülyalı ilçesi Ürümbey mahallesinde yapımı devam eden Gençlik Merkezi ve Spor Salonu ile Açık Tenis Kortu İnşaatında incelemede bulunan Vali Muammer Erol, müteahhit Mehmet Gün’den inşaat çalışmaları hakkında bilgi aldı. 


Yaklaşık 23 Milyon TL’ye ihale edilen ve 2023 yılı Ocak ayında sözleşme imzalanarak, yapımına başlanan Gülyalı Gençlik Merkezi ve Spor Salonu ile Açık Tenis Kortu İnşaatı yapım işinin hızla devam ettiğini belirten müteahhit Mehmet Gün, inşaatın %65’lik kısmının tamamlandığını söyledi. İnşaatın bitiş tarihinin 2024 yılı Mart ayı olduğunu ifade eden müteahhit Mehmet Gün, inşaatın süresinden önce tamamlamak için gayret sarf ettiklerini kaydetti.


Spor Salonunun Gülyalı ilçesindeki bir eksikliği gidereceğini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, “Spor salonumuz, standartlara uygun bir salon olacak. Gülyalı ilçemiz, il merkezine yakın olması hasebiyle ilimizde düzenleyeceğimiz spor organizasyonlarının bazılarını bu spor salonunda yapma imkanımız olacak” şeklinde konuştu.


Turnasuyu mahallesinde yapımı tamamlanan ve geçici kabulü yapılan sentetik çim saha, soyunma odaları ve 250 kişilik portatif tribünden oluşan spor tesisini de gezen Vali Muammer Erol, tesisin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. 


Vali Muammer Erol’un Gülyalı ilçesindeki spor tesisleri inşaatlarını inceleme programına, Gülyalı Kaymakamı Mustafa Bayram da eşlik etti.


Altınordu Gençlik Merkezi İle Yeni Ordu Stadındaki Antrenman Salonlarını Gezdi

 

Vali Muammer Erol, Gülyalı ilçesinde yapımı devam eden spor tesislerini incelemelerinin ardından, Altınordu ilçesindeki Gençlik Merkezi, Yeni Ordu Stadyumunda yer alan Muhsin Yazıcıoğlu Spor Lisesi’ni, Gençlik ve Spor Bakanlığının “Yaşayan Stadyum Projesi” kapsamında Yeni Ordu Stadı bünyesinde yer alan bireysel sporlar antrenman salonlarını da gezerek, yürütülen spor faaliyetleri hakkında Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç’ten bilgi aldı.

Bu haber 581 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum