Reklam
Reklam

ZİNCİR MARKETLER HALKIMIZ İÇİN ÇOK FAYDALI...

Sn. Hüseyin Gökçe bey 'in "ZİNCİR MARKETLER HALKIMIZ İÇİN ÇOK FAYDALI..." başlıklı makalelerini siz değerli okurlarımızın ilgisine sunuyoruz.

ZİNCİR MARKETLER HALKIMIZ İÇİN ÇOK FAYDALI...

Sn. Hüseyin Gökçe bey 'in "ZİNCİR MARKETLER HALKIMIZ İÇİN ÇOK FAYDALI..." başlıklı makalelerini siz değerli okurlarımızın ilgisine sunuyoruz.

ZİNCİR MARKETLER HALKIMIZ İÇİN ÇOK FAYDALI...
02 Aralık 2022 - 19:40


Hükümetin (Bahçeli demiyorum, görevi zaten) bu konudaki olumsuz tavrını anlamıyorum. Bu marketler olmasaydı kifayetsiz mahalle bakkallarının elinde perişandık... Biraz araştıranlar bakkal ile marketler arasındaki fiyat farkını görür.
Peki marketler niçin sık zam yapıyor? Sirkülasyon yüksek olduğu için yeni alımları yüksek fiyattan aldıklarından! Hiçbir ürün bakkalda daha ucuz değil, halk yanıltılıyor. Ucuz olanlar eski ürünlerdir.

Marketlerin elbette eksikleri var ama yararları çok daha fazla. Hatalarının başında personeli sert, uzun ve kötü şartlarda çalıştırması geliyor. Bunu da genel giderleri azaltarak daha ucuza satmak için yaptıkları belli. Tabii bu yolla kârları da artacak...

Bir çoğumuzun ülkemizdeki marketleri tanımadığını Hakmar ve Mopaş'tan söz etmediklerinden anlıyorum. Bu iki market İstanbul'da üç harfli marketlerin ciddi rakibi. Hatta bazı yerlerde ciroda onları solluyorlar.

Marketlerin rakipleri semt pazarlarıdır ama ürün tedariki ve çeşitliliğinde marketlere yetişmeleri mümkün değil.

Marketler konusunda birileri hükümeti bilerek yanlış yönlendiriyor. Alışverişe meraklı ve her gün marketleri dolaşan biri olarak söylüyorum, çok şubeli marketler halkın en büyük destekçisi. Bir saat bilerek araştırma yapan biri bunu görecektir. 

Hükümet fiyatları değil, kaliteyi denetlemeli bence. Piyasa rekabeti zaten fiyatları denetliyor ama kaliteyi denetlemeye gücü yetmiyor. Katkı maddeleri, aromalar, şeker, tuz ve oranları canımızı okuyacak ölçülerde ve kimse bunlarla uğraşmıyor. Çoklu marketlerden bu konuda da destek alınabilir ama hükümetin organize etmesi şart... Kapısından dışarı çıkmaya mecali olmayan bakkallar kalite denetimini zaten yapamaz.

ÇOKLU MARKETLER İYİ Kİ VARSINIZ, İYİ Kİ BİRBİRİNİZE RAKİPSİNİZ... Sağduyulu herkes sizi anlıyor, sizin yanınızda, korkmayın, üzülmeyin! 

Tam bağımsız olsa hükümet de muhalefet de sizi anlayacak, teşekkür edecek...

Hüseyin GÖKÇE

Bu haber 652 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum