Gürcistan Batum Shota Rustaveli Devlet Üniversitesi Rektörü Dr. Sayın Merab KHALVASHİ, Turizm Fakültesi Dekanı Dr. Sayın Irakli KORDZAİA, Türkiye-Gürcistan İş Konseyi Başkanı Sayın Osman ÇALIŞKAN ve öğrenciler, Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Nihat DALGIN tarafından Rektörlük girişinde karşılandı.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Sayın Nihat DALGIN, misafirlerine kampüs minyatürü üzerinden kampüs alanımızda devam eden çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Ardından Rektörlük makamında gerçekleştirilen görüşmede Gürcistan Batum Shota Rustaveli Devlet Üniversitesi Rektörü Dr. Sayın Merab KHALVASHİ, Türkiye ve Sinop’un turizm alanında Gürcistan’dan önde olduğunu ifade ederek, öncelikle turizm alanında ve bununla birlikte arkeoloji alanında geniş çaplı iş birliği protokolleri imzalamaya hazır olduklarını aktardı.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Sayın Nihat DALGIN da üniversitemizle ilgili misafirlerine bilgiler vererek, “Üniversite olarak kurumlar arası ikili iş birliklerini önemsiyoruz. Turizm alanında güçlü alt yapıya ve akademik kadroya sahip olduğumuzu düşünüyorum. Bir an önce iş birliği protokolünü hazırlayıp hayata geçirmeliyiz. Bu kapsamda yürütülecek ortak çalışmalar üniversitelerin ve bölgenin gelişimine katkı sağlayacaktır” dedi.

Rektörlük ziyareti hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

Batum Heyeti Turizm Yüksekokulumuzu ve Uygulama Otelimizi Gezdi

Gürcistan Batum Shota Rustaveli Devlet Üniversitesi Rektörü Dr. Sayın Merab KHALVASHİ ve beraberindeki heyet Üniversitemiz Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ile Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelini gezerek, birimlerimizle ilgili akademik personelimizden bilgiler aldı.