Reklam

BUNLARI OKUMADAN ARAZİ SATIN ALMAYIN

BUNLARI OKUMADAN ARAZİ SATIN ALMAYIN

BUNLARI OKUMADAN ARAZİ SATIN ALMAYIN

BUNLARI OKUMADAN ARAZİ SATIN ALMAYIN

BUNLARI OKUMADAN ARAZİ SATIN ALMAYIN
03 Haziran 2022 - 09:23

 
1. Tarla eğer 5000m2 den küçük ise, yasal olarak oraya ev yapamazsınız.
2. Tarla eğer Tarım İl Müdürlüğü tarafından sınırı çizilmiş ova icinde yer alıyorsa, 5000m2 den büyük olsa bile ev yapamazsınız.
3. Sulama kanalı, sulama göleti vs gibi DSİ çalışması yapılmış sulanabilir arazilerde 5000m2 den büyük olsa bile ev yapamazsınız.
4. Sit alanı içinde 5000m2 den büyük olsa bile oraya ev yapamazsınız.
5. Kooperatif, hobi bahçesi zaten ev olmaz, yaptığın ev de zaten senin sayılmaz. Kooperatif borcu ve varlığına ortak olursun, yaptığın ev kooperatifin ortak malı olur, tek başına hiçbir hak iddia edemezsiniz (o evin yıkılmadığını varsayalım.)
6. Buraya konteyner koyulur, prefabrik bie ev yapılabilir, diye özel bir durum ya da öyle bir müsaade yoktur, ruhsatı olmayan her şey kaçaktır...
7. Belediye bir şey demiyor, diye bir satış taktiği ile yerler satılıyor, öyle bir şey yoktur, belediyenin yıkmadığı göz yumduğu yerler olsa bile, çevre ve şehircilik bakanlığı yıkar, yıkım masrafını 2 kat olarak belediyeden tahsil eder, 1 katını da size ödetir.
8. Elektrik aboneliği olması, belediye ya da devletin o yapıya izin verdiği anlamına gelmez, ya da o binayı yıkmayacağı anlamına gelmez.
9. Yapı kayıt belgesine müracaat etmesi, oranın izinli bie yer olduğu, yıkılmayacağı anlamına asla gelmez.
10. Su çıkar, diyene aldanmayın sakın, 150 metre derine inersiniz, fakat hala su bulamayabilirsiniz.
11. Elektrik için müracaat ettik, gelecek diyene sakın aldanmayın, trilyon lira verseniz, bazı yerlere elektrik gelmez, gelse de sizin ömrünüz yetmez.
12. Tarlanın etrafını çevirince orası arsa olmuyor, yine tarla olarak kalıyor, etrafı çitle çevrilmiş tarla oluyor.
13. Satılık ilanlarında, tarlaya
''Satılık ARSA'' diye yazan çok satıcı olur, fakt Arsa satan daha henüz yanlışlıkla ''Satılık TARLA'' diye bir satış ilanı vermemiştir.
O yüzden imar durumunda tarla olan bir yer için ''Satılık arsa'' yazanlara çok dikkat edin, böyle yanıltıcı bilgi verenleri nazik bir dille uyarın lütfen.
14. Ne satın alırsanız, alın belediye, ya da il özel idaresi ile görüşüp, yer hakkında bilgi alın, ondan sobra karar verin.
15. Tarla tarım içindir Arsa ev içindir... 

https://www.facebook.com/groups/229477240827445

Bu haber 406 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum