Reklam

Paranın alım gücünü ÜRETİM belirler...

Enflasyonu düşürmek gibi bir amacın varsa bunun 2 yolu var:

Paranın alım gücünü ÜRETİM belirler...

Enflasyonu düşürmek gibi bir amacın varsa bunun 2 yolu var:

Paranın alım gücünü ÜRETİM belirler...
20 Aralık 2021 - 08:58


MUSTAFA AKPINAR ŞİRKET DOKTORU


* Arzı artırmak
* Talebi kısmak

Arzı nasıl artıracaksın 2-3 ayda? fabrika kuramazsın, ithalat yapacak dövizin yok. O halde talebi kısacaksın. Ya çalışanların maaşını azaltacaksın, ya da faiz artacak.

Sen bunun tam tersini yapıyorsun. Faiz indirip çalışanlara bol zam yapıyorsun. Maliyet enflasyonunun üzerine bir de talep enflasyonu oluşturuyorsun. Duble enflasyon. 3 haneli rakamlara gidecek bir çok üründe fiyat artışları. ANAP dönemi gibi.

5 yıllık tahvil faizi şu anda %23.5. Devlet kendisi %23.5 faizle borçlanıp %14 faizle borç veriyor. Aradaki farkı KİM ödüyor?

Bankadan kredi çekip döviz alan var borsaya yatıran var. Soruyorum şimdi, bu mudur faizsiz düzen? Şirketlerin ve para babalarının zenginleştiği halkın afrika seviyesinde fakirleştiği bir servet transferini mi emrediyor Allah?

Son 5 yıldır özel sektör istihdamı artmayı bırakın azalmış. Şirketler zenginleşirken halk giderek fakirleşmiş. Hala bu halktan şirketlere düşük faiz kisvesiyle para transferi yapılmaya kalkılıyorsa, bu islami düzen asla değildir.

  Paranın alım gücünü merkez bankası belirlemez. İktidar hiç belirlemez. Ne belirler? ÜRETİM. ÜRETİM artmadan yapılacak ücret artışları sadece ve sadece hiperenflasyon yaratır. Herkes bunu çerçeveletip evine asmalı.

Bu haber 368 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum