Reklam

GOLDMASTER - ANILAR

Sn. Şinasi Kara bey'in GOLDMASTER - ANILAR başlıklı makalelerini siz değerli okurlarımızın ilgisine sunuyoruz.

GOLDMASTER - ANILAR

Sn. Şinasi Kara bey'in GOLDMASTER - ANILAR başlıklı makalelerini siz değerli okurlarımızın ilgisine sunuyoruz.

GOLDMASTER - ANILAR
27 Ekim 2021 - 20:08



Bu sabah, Birnur Hanım ''yürümen lazım'' diyerek beni uyardı. Doktor ''en az  bir saat yürümem gerektiğini'' söylemişti.  Yürümem lazım. Sorun ''nerede yürüyeceğimden'' kaynaklanıyor. 

Ümraniye Tepe Üstüne gitmeye karar verdik.  

Banyodaki baskül bozulmuş. Birnur Hanım ''Gitmişken baskül de alalım'' dedi. Mağaza içerisinde dolaşmayı sevmem.  Baskül alma işini Birnur Hanıma bıraktım. Bakmış, beğenmiş. Gittik aldık. Marka GOLDMASTER. 

GOLDMASTER adlı markanın sahibi, akademiden arkadaşım, Zikri Cenk Bora dır.  Başka bir markaya elim gidemezdi.  Birnur Hanım ''ucuzunu alıyorsun'' diye, kinayeli konuştu. Halbuki fiyatına bakmamıştım. Gerçekten de diğerlerine göre  daha hesaplıydı.

GOLDMASTER, Türkiyede elektrik ve elektronik eşya üreten ve  ihraç eden muhteşem bir markadır. Çünkü arkasında Zikri Cenk Bora var.   Zikri ile Tanışmamız, 1967 yılında başladı. 

Akademiye giriş  imtihanına müracaat yapmak  için, Sultanahmetteyim. Cebimde kalemim yok. Bırakın kalemi ayağımdaki ayakkabının altı delik. Cebimdeki para, çorba içsem bir hafta idare etmiyor. Önümde, güzel giyimli, kravatlı bir öğrenci  var  sıra bekliyor. Güzel bir dolma kalem ile müracaat kağıtlarını dolduruyor.

 ''Arkadaşım, kalemini rica edebilir miyim''  diye seslendim.  Dönüp bana, dikkatlice baktı. ''Ver kağıtlarını, sen söyle ben yazayım'' dedi. Ben söyledim, o yazdı.   Birlikte,  imtihan müracaat kağıtlarını Akademiye  verdik.  Talebeyiz, imtihanda sorular nereden gelebilir şeklinde  fikir alışverişinde  bulunduk.   
 
İmtihanı o da ben de kazanmışız. Kayıt yaptırıyoruz. Zikri bana ''Şinasi, ben devam edemeyecem. Sivas Tren yollarında memurum. Tayinimi İstanbula yaptırana kadar senden ders notlarını bana göndermeni rica edebilir miyim'' diye sordu. O günden itibaren arkadaşlığımız dostluğa dönüştü. 

1980 li yıllarda Zikri, Eminönünde elektrikli ürünler satan bir mağaza açmış, İşletiyordu. Sık, sık buluşur. 1967-1971 arasındaki talebelik hatıralarını yad ederdik. Zikri bir gün bana ''Fabrika açacağım, ortak olur musun'' diye teklifte bulundu. 

Kendisine ''Ben zor adamım, kendimle dahi barışık değilim, dostluğumuz bozulur''dedim.  ''Haklısın'' dedi.

Açtığı fabrika bu gün, Türkiyenin en büyüğü. GOLDMASTER  markası adı altında üretiyor, ihraç ediyor. Başarıdan başarıya koşuyor.

GOLDMASTER markasını taşıyan her ürünü, gönül rahatlığı ile satın alabilirsiniz. Ben kefilim. Zira, arkasında benim kadim dostum Zikri Cenk Bora bulunuyor. 

Şinasi Kara

Bu haber 437 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum